Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisalılar demokrasi nöbetinde

Askeri kalkışmanın ardından Manisalılar demokrasi nöbetini sürdürüyor. Bütün geceyi uykusuz geçiren Manisalılar sabah namazını da birlikte eda etti. Demokrasiye sahip çıkacaklarını belirten vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 06:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 06:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisalılar demokrasi nöbetinde
Askeri kalkışmanın ardından Manisalılar demokrasi nöbetini sürdürüyor. Bütün geceyi uykusuz geçiren Manisalılar sabah namazını da birlikte eda etti. Demokrasiye sahip çıkacaklarını belirten vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat gelene kadar nöbeti sürdüreceklerini belirtti.
Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen askeri kalkışmanın ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere halka yapılan ‘Sokağa çıkın’ çağrısının ardından demokrasi nöbetini Manolya Meydanında sürdüren Manisalılar sabah namazında Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii’nde bir araya geldi.
Vatandaşlar darbe girişimine tepkili
Sabaha kadar nöbet tutan vatandaşlardan biri olan Yalçın Ülger isimli vatandaş, “Ülkemizin demokrasi mücadelesine destek veriyoruz. Bu darbe girişimi ülkemizin kalkınma hamlesine büyük bir darbe. Milletimiz ferasetli. Bu darbeleri püskürtecek güce ve kabiliyete de sahiptir. İnşallah memleketimiz bu tür hadiselerden temizlenip kurtulacaktır. Hükümetimizin, devletimizin arkasındayız, daima destekçisiyiz. İnşallah memleketimiz için her şey hayırlı olacaktır” dedi.
Her zaman demokrasinin yanında olduklarını belirten Cuma Ülger de, “Bizler hep devletimizin arkasında olduk. Bu darbe girişimini kesinlikle tasvip etmiyoruz, kınıyoruz. Artık Uzay Çağına eriştiğimiz bu zamanlarda demokrasilere yapılan bu tehditler, darbeler kesinlikle hiçbir sonuca varamayacaktır. Biz devletimizin, milletimizin sonuna kadar arkasındayız. Rahat ve huzurlu bir şekilde Türkiye’de yaşam diliyoruz, istiyoruz. Özgürlükler çerçevesinde herkesin demokratik haklarını kullanarak, seçimini yaptığı, hükümetler seçtiği zamanlarda demokrasiye vurulmak istenen bu darbeyi kesinlikle kınıyoruz. Burada sabaha kadar bekledik. Devletimizin sonuna kadar destekçisiyiz. Hiçbir şekilde memleketimizde darbeleri istemiyoruz. Her zaman demokrasinin kazanmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Özcan Yüce isimli vatandaş ise şunları söyledi:
“Bizim dinimiz bir, İslamiyetimiz bir. Hiçbir güç bizi 2023 hedefimizden saptıramaz. Allah’ın izni ve keremiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın arkasındayız. Allah’ın da izniyle de bu zaferle sonuçlanacaktır. Sabırla bekliyoruz. Dün belli saatten itibaren nöbetteyiz ve nöbetimiz hala devam ediyor. Ta ki cumhurbaşkanımız talimat verene kadar buradan ayrılmayacağız. Allah’ın izniyle o zalim Firavunların hepsi ateşe girecektir”.
Sabah namazının ardından demokrasi nöbetine devam eden Manisalılar manolya Meydanında doğru hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.