Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’da jandarmadan dronlu maske denetimi

MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİ, YENİ TİP KORONA VİRÜS (COVİD-19) TEDBİRLERİ KAPSAMINDA DRONE DESTEĞİYLE MASKE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ. DRONE’LU DENETİMDE MASKE TAKMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da jandarmadan dronlu maske denetimi

Manisa’nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında drone desteğiyle maske denetimi gerçekleştirdi. Dronlu denetimde maske takmayanlara idari para cezası uygulandı.

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında belirlenen kuralların etkin şekilde uygulanması, yaygın ve sürekli şekilde denetimin sağlanması ve toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla Salihli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Sart ve Durasıllı mahallerinde denetim yapıldı. Jandarma trafik, Asayiş ile İstihbarat ve Jandarma Suç Araştırma Timleri’nin (JASAT) katılımı ve drone destekli gerçekleştirilen denetimde 29 toplu taşıma aracı, 73 özel araç ile 396 kişi kontrol edildi.

Denetimde toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe hijyen kuralları ve maske kontrolü gerçekleştirilirken, uygulamada maske takmayan 9 kişiye, kişi başı 900 lira idari para cezası uygulanırken, kural ihlal ettiği tespit edilen 10 sürücüye ise toplamda yaklaşık 6 bin 500 lira cezai işlem uygulandı.

Salihli Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, sorumluluk bölgesinde korona virüs tedbirleri kapsamında denetimlerin etkin ve kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.