Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’da görevden uzaklaştırılan personel sayısı 2 bine yaklaştı

Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 904 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 73 kamu görevlisinin tutuklandığı, 103 kişinin ise gözaltında olduğu öğrenildi.Manisa Valiliği,...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 904 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 73 kamu görevlisinin tutuklandığı, 103 kişinin ise gözaltında olduğu öğrenildi.
Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan kamu personeli sayılarını paylaştı. Yapılan açıklamada 4 Ağustos itibariyle Manisa’da görevden uzaklaştırılan ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının bin 904’e çıktığı belirtildi. Manisa’da soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bin 18, Emniyet Müdürlüğü’nden 375, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 185 ve Celal Bayar Üniversitesi’nden 104 kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştı. 48 farklı kurumdan toplam bin 904 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı Manisa’da 25 kişinin idari soruşturmasının sürdüğü, 36 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. 6 kişinin soruşturma kapsamında başka illere teslim edildiği Manisa’da 6 kişi de serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü’nde açığa alınan 5 kişi ise görevlerine iade edilirken, 9 kamu personelinin ise görevden ihraç edildiği bildirildi. Manisa’da hala 103 kamu görevlisinin gözaltında olduğu ve sorgularının devam ettiği bildirildi.
Bu arada pasaportları iptal edilen kamu personeli sayısının ise bin 335’e ulaştığı bilgisi de yapılan açıklamada duyuruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.