Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’da FETÖ operasyonları: 258 tutuklu, 1421 ihraç

Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 258 kamu personelinin tutuklandığı, 49 kamu personelinin ise gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada HSYK...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 258 kamu personelinin tutuklandığı, 49 kamu personelinin ise gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada HSYK ve KHK ile memuriyetten ihraç edilen kamu personeli sayısının ise 1421 olduğu açıklandı.
Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 76 farklı kamu kurum ve kuruluşundan 972 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 1421’inin kamudan ihraç edildiğini, 33’ünün ise sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan 487 kamu personelinden 258’inin tutuklandığı, 184’ünün adli kontrol şartıyla, 45’inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. 49 kamu görevlisinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği Manisa’da 81 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği açıklandı. 28 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği soruşturma kapsamında bin 899 kamu personeli ve yakınının pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. 8 kamu personelinin başka illere teslim edildiği belirtilirken, 6 kamu personelinin ise emekliye ayrıldığı bildirildi.
Tutuklu personelin kurumlara dağılımı
Manisa’da 71’i emniyetten, 57’si milli eğitimden, 29’u Manisa Celal Bayar Üniversitesinden, 24’ü Manisa Adliyesinden, 9’u Akhisar Cumhuriyet Savcılığından, 9’u İl Sağlık Müdürlüğünden, 7’si Salihli Adliyesinden, 6’sı Alaşehir Adliyesinden, 6’sı jandarmadan, 5’i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinden, 4’ü Manisa Valiliğinden, 4’ü müftülükten, 3’ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinden, 3’ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, 3’ü Soma Cumhuriyet Savcılığından, 3’ü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden, 2’si Garnizon Komutanlığından, 2’si Akhisar denetimli Serbestlik Müdürlüğünden ve birer kişi de Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, SGK, PTT, Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre İlçe Seçim Kurulu, TİKA Soma ve Turgutlu Adliyesinden toplam 258 kamu görevlisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.