Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mallarına tedbir konulan FETÖ’cü firari iş adamının kasası da tutuklandı

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan yurt dışındaki firari iş adamına para göndermeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 3 şüpheliden...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan yurt dışındaki firari iş adamına para göndermeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, FETÖ’yle bağlantılı olduğu iddiasıyla aranan yurt dışındaki firari iş adamı Kemal E.’ye para göndermek istedikleri iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 gün önce gözaltına alınan Betül K., İsmail B. ve Serkan G.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine getirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Betül K. ve İsmail B. tutuklandı, Serkan G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2 Ağustos’ta FETÖ’yle bağlantılı olduğu iddiasıyla aranan yurt dışındaki firari iş adamı Kemal E.’ye kent merkezindeki döviz bürosu aracılığıyla 100 bin dolar göndermek istediği ileri sürülen İsmail B. ve Serkan G.’yi yakalamıştı. Kemal E. adına Türkiye’deki parasal işlemleri gerçekleştirdiği iddia edilen Betül K. de Niğde’de gözaltına alınmış, banka hesabındaki 400 bin dolara da adli makamlarca tedbir kararı konulmuştu. Şüphelilerin, dikkat çekmemek için 500 bin doları küçük miktarlarla İstanbul üzerinden Kemal E.’ye ulaştırmak istediği öne sürülmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.