Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da Sağanak Yağış Su Baskınlarına Neden Oldu

Malatya’nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu.Darende ilçesinde iftar vakti başlayan ve yaklaşık bir saat etkili olan dolu ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu.
Darende ilçesinde iftar vakti başlayan ve yaklaşık bir saat etkili olan dolu ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Hacılar Mahallesi’nde bir otomobil, aşırı yağış nedeniyle takla atarak yol kenarına devrildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.
Ayrıca, Sungur ve Kaldırım Deresi’nin taşması sonucu Somuncu Baba Cami ve Külliyesi civarında yollar, çamur ve su birikintisiyle doldu. Belediye ekipleri, sabaha kadar çalışma yaparak çamurları temizledi.
Konu hakkında açıklama yapan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, "Tüm personel ve ekipmanlarımızla sağanak yağış sonrası oluşan ve bazı derelerin taşması sonucu yollarda oluşan çamur ve taşların temizlenmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.
Eser, sabahın erken saatlerine kadar çalışma yapan belediye personelinin çalışmalarını yerinde inceledi. Öte yandan tarım arazileri ile kayısı bahçelerinin de dolu nedeniyle zarar gördüğü bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.