Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da Kaçakçılara Darbe

Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin 2016 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaptığı operasyonlarda toplam 305 bin 553 TL değerinde kaçak malzeme ele geçirildi.Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin 2016 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaptığı operasyonlarda toplam 305 bin 553 TL değerinde kaçak malzeme ele geçirildi.
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince 2016 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında 136 ihbar hattına gelen ihbarlar ve yapılan istihbari çalışmalar neticesinde sorumluluk alanında yapılan operasyonlarda toplam piyasa değeri 36 bin 744,56 TL olan tütün ve tütün mamullerinin, nargile tütününün ele geçirildiği belirtildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün ‘Tütün ve Tütün Mamülleri Kaçakçılığı ile Eylem Planı’ kapsamında ekipler tarafından Malatya’da 30 adet rutin büfe ve iş yerinin denetlendiği kaydedildi.
Açıklamanın devamında, “Ayrıca turistik kolaylıklardan yararlanarak yurda sokulan ve yasal olmayan yollardan satışı yapılarak başkaları tarafından kullanılan piyasa değeri 1 12.843,50 TL olan 1 adet lüks araca el konularak, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Yine Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince EPDK adına yapılan denetimlerde müdürlüğümüz ekipleri istihbari çalışmalarda, akaryakıt istasyonlarında yasa dışı işlem yaptıkları gerekçesi ile akaryakıt kaçakçılığı tespit edilmesi neticesinde yapılan operasyonlarda menşei belirlenemeyen 16 bin TL değerinde akaryakıt düzeneği ve 155 bin 965,32 TL değerinde 42 bin litre akaryakıta el konulmuş ve bununla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince 2016 yılı Ocak Şubat ve Mart aylarında toplam 305 bin 553,38 TL değerinde kaçak malzemeye el konuldu” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.