Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da 100 dönümlük alan kül oldu

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi yerleşkesinde çıkan yangında 100 dönüm alan kül oldu.Edinilen bilgiye göre, Akçadağ ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır eğitim ve öğretim...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi yerleşkesinde çıkan yangında 100 dönüm alan kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, Akçadağ ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır eğitim ve öğretim faaliyeti göstermeyen Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi yerleşkesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların durumu fark ederek haber vermesi üzerine, olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve belediye bünyesindeki iş makineleri yangına müdahale etti. 100 dönümlük alanda etkili olan ve yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınarak, söndürülen yangında yerleşke içerisinde bulunan 800 çam ağacı yanarak kül olurken, 12 lojmandan 4’ü tamamen yandı. 8 lojmanda ise hasar oluştu.
Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan ile İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Serhat Çotuk, bölgede incelemelerde bulundu. Kaymakam Demirhan yangını söndürme çalışmalarını başından sonuna kadar takip etti. Jandarma, olay yerinin etrafında güvenlik önlemi alırken, çıkan yangınla ilgili soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.