Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya Valiliği’nden FETÖ bilgilendirmesi

Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan açıklama ile FETÖ/PDY soruşturmasında gelinen son nokta kamuoyu ile paylaşıldı.Yapılan açıklamada, 20 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında geçen 5 günlük süre zarfında gözaltına alınan 13 iş adamından...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan açıklama ile FETÖ/PDY soruşturmasında gelinen son nokta kamuoyu ile paylaşıldı.
Yapılan açıklamada, 20 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında geçen 5 günlük süre zarfında gözaltına alınan 13 iş adamından 6’sının tutuklandığı, 7’sinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bilgisi verildi. İl Emniyet Müdürlüğünde değişik rütbelerde 134 personelin açığa alındığının belirtildiği açıklamada ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde de 1 Binbaşının tutuklandığı açıklandı.
Soruşturma kapsamında Malatya İl Müftülüğünde görevli 10 personelin gözaltına alındığı ve 3’ünün adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtilirken, MTA Orta Ana Dolu 4. Bölge Müdürlüğünde ise 2 personelin gözaltına alındığı ve 1’inin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı dile getirildi.
OHAL Bürosundan yapılan açıklamada ayrıca 15 Temmuz’dan bu yana yürütülen soruşturma ile ilgili de genel detaylar paylaşıldı. Şu ana kadar Malatya’da yürütülen soruşturma kapsamında toplam bin 485 kamu görevlisinin açığa alındığı belirtildi. 303 kamu görevlisi, 91 sivil olmak üzere toplam 355 kişinin tutuklu bulunduğu soruşturmada 199 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi.
Soruşturma kapsamında halen 17 kişinin ise Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.