Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya Polisinden 3 Ayrı Operasyon

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdikleri 3 ayrı operasyonda tefecilik, sahte para ve vergi kanununa muhalefet suçu işledikleri belirtilen 3 şahsı gözaltına aldı....

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdikleri 3 ayrı operasyonda tefecilik, sahte para ve vergi kanununa muhalefet suçu işledikleri belirtilen 3 şahsı gözaltına aldı. Operasyonlarda ayrıca çok sayıda suçlara ilişkin evrak da ele geçirildi.
Konuyla ilgili Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden, Saray Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde arama yapıldığı bildirildi. Yapılan arama neticesinde farklı iş yerlerine ait 2 adet kaşe, 2 adet irsaliyeli fatura koçanı, 2 farklı iş yerine ait vergi levhası çıktısı, bir işletmeye ait iş yeri açma çalıştırma ruhsatları, yine bu iş yerine ait hafta tatili ruhsatları, 3 şahsa ait kimlik fotokopileri ve müşterilere verilmesi gereken 168 adet irsaliyeli fatura 1. asılları elde edildiği, alınan mahkeme kararına istinaden ele geçirilen malzemelere el konulduğu belirtildi. Konu ile ilgili olarak G.T. isimli şahıs hakkında Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapıldığı ifade edildi.
Yine yapılan çalışmalarda İ.D. isimli şahsın faizle borç para verdiği ve karşılığında yüzde bin 500 civarında faiz uyguladığı tespit edildiği, İ.D. isimli şahsın ikametlerinde ve aracında yapılan aramada, 65 adet boş senet, 2 adet senet fotokopisi, 1 adet senet aslı, 5 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi, 2 adet farklı şahıs bilgilerinin yazılı olduğu ajanda, 3 adet satış sözleşmesi fotokopisi ve 1 adet vekaletname fotokopisinin ele geçirildiği kaydedildi. Şüpheli İ.D. hakkında tefecilik suçundan işlem yapıldığı bildirildi.
3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Çalışmalarına devam eden polis ekiplerinin, B.S., R.Ü. ve G.K. isimli şahıslardan sahte olduğu değerlendirilen 8 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 adet 20 TL ve 1 adet 10 TL para ele geçirildiği, ayrıca R.Ü. isimli şahsın iki farklı sahte para olayına karıştığının tespit edildiği belirtildi. Şüphelilerin haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği ve 3 şüphelinin sevk edildiği mahkemece tutuklandığı kaydedildi.
Açıklamanın devamında, “Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde mali suçlara yönelik mücadelede halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz ediyor. Bu mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat hattı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 0422 322 31 12 numaralı telefonu ile irtibat kurmaları gerekiyor” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.