Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAKÜ Rektörü Korkmaz’dan FETÖ açıklaması

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, FETÖ soruşturması kapsamında MAKÜ’de 34 kişinin açığa alındığını bildirdi.MAKÜ’deki FETÖ soruşturmaları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, açığa...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, FETÖ soruşturması kapsamında MAKÜ’de 34 kişinin açığa alındığını bildirdi.
MAKÜ’deki FETÖ soruşturmaları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, açığa alınan personellerin yerine alternatifler oluşturduklarını ve üniversitenin işleyişinde bir zarar yaşanmadığını söyledi. Korkmaz, “Bize devletimizin bilgi kaynaklarından gelen bilgiler, malum finans destekleriyle ilgili bilgiler, özel eğitim kurumlarıyla olan ilgili bilgiler, dernek üyelikleri ile ilgili bir takım bilgiler ve en son MİT tarafından çözümlenen özel bir haberleşme ağının içinde gelen bilgileri bir araya getiriyoruz. Burada hassas olmaya gayret ediyoruz ama kanaat oluştuktan sonra da yapacak bir şey yok. Devlete karşı bir girişimde bulunmuşsa burada kimsenin vicdanıyla hareket etme lüksü yok. Adalet hissi ile hareket etmek gerekiyor. Adalet neyi gerektiriyorsa, hakkaniyetine dönük her türlü önlemi almak zorundayız çünkü hafife alınabilecek bir durum yok. Tek tek resimler üzerinden, bize gelen ihbarlar da oluyor ama bazen kişisel hesapların ihbarları da olabiliyor. Benim sizle bir problemim var, tam denk gelmişken, bunu da araya karıştırayım gibi kötü niyetli ihbarlar da oluyor. Sapla samanı karıştırmak olur mu, bu bence en kötüsüdür. Bunun da peşine düşüyoruz ama genellikle bize şu anda kontrollü bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
34 personelden 18’i tutuklandı
MAKÜ’deki FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan 34 personelden 18’inin tutuklandığını açıklayan Korkmaz, “Şu an itibariyle 34 oldu hatta 35 esasında, 1 kişi de Selçuk Üniversitesi’ne yönlendirdik, bizim ama geçici olarak kadrosu Selçuk Üniversitesi’ne devredildi. MAKÜ’de sayı 35, bugün itibariyle bizde 34 olarak geçiyor. Bunun da bugün itibariyle 18’i tutuklu, 2 gözaltı, 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 kişinin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor, kaçak durumdalar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.