Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkemeden Kadına Şiddete Ders Gibi Karar

Yaklaşık 15 yıldır kendisine ağır şiddet uygulayan eşi Fikret Kutulu’yu geçtiğimiz Ağustos ayında piknik tüpü ve bıçakla öldüren Damla Kutulu, tutuksuz yargılandığı davada beraat etti.Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kocaeli’nin...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaklaşık 15 yıldır kendisine ağır şiddet uygulayan eşi Fikret Kutulu’yu geçtiğimiz Ağustos ayında piknik tüpü ve bıçakla öldüren Damla Kutulu, tutuksuz yargılandığı davada beraat etti.
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşanan olayda eşi Fikret Kutulu’dan (33) şiddet gören Damla Kutulu (29), korkuya kapılarak eşinin başına piknik tüpüyle vurmuş ve eşini 14 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Olay sonrasında nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Damla Kutulu’nun eşini öldürmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
“BANA ÇEKTİRDİĞİ ACIYI YAŞATMAK İSTEDİM”
Davanın ilk duruşmasında ifade veren sanık Damla Kutulu, “Biz görücü usulü ile evlendik. Eşim beni evlendiğimizden bu yana hep dövdü. Biri 12, diğeri 10 yaşında iki tane kızım var benim. 15 senedir belki düzelir diye sabrettim. Ayrılmak istedim ama beni öldürmesinden ve çocuklarımın kötü yola düşmesinden korktuğum için boşanamadım. Sürekli alkol alırdı. Beni sürekli aldattığını herkes biliyordu. ‘Seni öldürürüm’ diyerek beni sürekli tehdit ediyordu. Eve her gelişinde bana şiddet uyguluyordu. Çocuklarımı da dövüyordu. Olay günü, Fikret beni dövdü. Dövmekten yorulunca biraz dinlendi, sonra yine dövmeye devam etti. Sonrasında da arkadaşıyla buluşmak için dışarıya çıktı. Geldiğinde beni tekrar dövecek diye kızlar evdeki tüm kesici aletleri ve bana vurduğu şeyleri sakladı. Eve geldiğinde kızlara ‘Atlama ipiniz var mı?’ diye sordu. Kızlar yok deyince de, ‘Tamam, ben yarın silah alıp annenizi vuracağım’ dedi. Sonra beni yine dövmeye başladı. Piknik tüpüyle yüzüme vurdu. Beni dövdükten sonra uyudu. Uyandıktan sonra beni tekrar döveceğini düşündüm ve mutfağa gidip piknik tüpünü ve bıçağı aldım. O yatarken bana çektirdiği acıyı yaşaması için tüple bir kere vurdum. Sonra ayağa kalkar gibi oldu ve ‘Ne yapıyorsun?’ dedi. Böyle olunca ben de kalkıp beni öldürecek diye korktum ve bıçağı rastgele salladım. Hareket etmediğini görünce de üzerini örttüm ve eniştemi arayıp olanları anlattım” sözleriyle dehşet anlarını anlatmıştı.
“OLAY GERÇEKLEŞMESEYDİ MÜVEKKİLİM MAKTÜL DURUMUNDA OLACAKTI”
Davanın bugün görülen ikinci duruşmasına tutuksuz yargılanan Damla Kutulu ve ailesi katıldı. Duruşmada tanık ifadelerinin dinlenilmesine gerek olmadığına karar veren mahkeme heyeti Cumhuriyet Savcısı’nın görüşünü sordu. Cumhuriyet Savcısı mahkemeye sunduğu görüşünde, sanık Damla Kutulu’nun meşru savunma halinde ve ağır tahrik altında suç işlediği için hapis cezası almamasını ancak hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcının görüşünün ardından mahkeme heyetinden söz alan sanık Damla Kutulu’nun avukatı Anıl Acurman, “Sanığın olay günü çekilen fotoğrafları net olarak ortadadır. Tarafların müşterek çocukları olan ve henüz 9 ile 11 yaşlarındaki çocukların ifadeleri dahi yaşadıkları dehşetin özetidir. Daha önce de belirttiğim gibi meşru müdafaa gerçekleşmiştir. Müvekkilimin olay günü yaşadığı şiddet, hakaret ve tehditler ortadadır. Maktül olay günü müvekkilime kendisini öldüreceğini defalarca söylemiştir. Eğer bu olay gerçekleşmeseydi, muhtemelen müvekkilim şu anda maktül durumunda olacaktı. Bu hususlar dikkate alınarak müvekkilimin beraatini istiyorum” dedi.
“ÇOCUKLARIM BABALARININ EVE GELMESİNDEN KORKUYORDU”
Mahkeme heyeti tarafından duruşmadaki son sözü sorulan sanık Damla Kutulu ise, “Ben kesinlikle eşimi öldürmek istemedim. Evlendiğimiz günden beri tek gün yüzüm gülmedi. Sürekli şiddet ve hakaret içinde yaşadım. Hatta tehditleri nedeniyle kendim, özellikle de çocuklarım zarar görmesin diye evden ayrılmam da mümkün olmadı. Eşim sürekli alkol kullanıyordu. Eve yabancı erkekler getiriyordu ve onlarla birlikte de alkol alıyorlardı. Çocuklar ile bir odaya kapanıp korku içinde yaşadık. Yaşadıklarımı anlatmam mümkün değil. Çocuklarım babalarının eve gelmesinden dahi korkuyordu. Babaları eve gelecek diye akılları çıkıyordu. Gelme sesini dinledikleri oluyordu. Ben yaşadıklarımın etkisi ile eşimin uyandığını görünce, ‘Bana zarar verecek’ diye düşünerek bu şekilde davrandım. Zaten olay günü, gün boyunca tekme, tokat, hakaret içinde geçmişti. Korkum had safhadaydı. Eşim gün içerisinde sebepsiz yere beni defalarca dövmüştü. Olay birden gelişti. 15 yıldır çile çektim. Böyle olsun istemezdim. Hep çocuklarımı korumaya çalıştım. 2 tane kız çocuğum için bunca yıldır her şeye boyun eğdim. Yine de böyle olmasını istemezdim” dedi.
MAHKEME BERAATİNE KARAR VERDİ
Sanık Damla Kutulu’nun sözlerinin ardından mahkeme heyeti karar vermek amacıyla duruşmaya ara verdi. Aranın ardından Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Evrim Cansu tarafından açıklanan gerekçeli kararda, “Her ne kadar sanık Damla Kutulu hakkında eşi olan Fikret Kutulu’yu kasten öldürdüğü iddia edilmiş ise de, maktülün sanık ile evlendiği tarihten itibaren 15 yıl boyunca aralıksız olarak sanığa sözlü ve fiili şiddet uyguladığı, çocukları ile birlikte sürekli kötü yaşam koşullarına maruz bıraktığı, suç tarihinde sanığı birden fazla kez ve çocukları ile birlikte darp ettiği, sanığın suç tarihinden sonra da çocukları ile birlikte sürekli olarak kötü yaşam koşullarına ve ağır şiddete maruz bırakılacağı ihtimalinin muhakkak olduğu, maktülün sanığa yönelik 15 yıldır süregelen saldırılarının devamlılık taşıdığı, sanığın saldırıların devam edeceği korkusuna kapıldığı, her seferinde kaçmaya ya da resmi makamlara başvurmaya cesaret edemediği, suç tarihinde maktül tarafından ağır şiddete maruz bırakıldığı, birden fazla kez ölümle tehdit edildiği ve dosya kapsamında meşru müdafaa koşullarının oluştuğu anlaşılmaktadır. Bu sebeple sanık Damla Kutulu’ya ceza verilmesine yer olmadığına ve beraatine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.