Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maganda Kurşununa Hedef Olan Kadın Toprağa Verildi

Kağıthane’de üç gün önce ‘maganda’ kurşunuyla vurularak hayatını kaybeden 3 çocuk annesi kadın, bugün son yolculuğuna uğurlandı.Geçtiğimiz pazar akşamı komşularının balkonunda mahalledeki bir düğün eğlencesini izlerken havaya...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maganda Kurşununa Hedef Olan Kadın Toprağa Verildi
Kağıthane’de üç gün önce ‘maganda’ kurşunuyla vurularak hayatını kaybeden 3 çocuk annesi kadın, bugün son yolculuğuna uğurlandı.
Geçtiğimiz pazar akşamı komşularının balkonunda mahalledeki bir düğün eğlencesini izlerken havaya açılan ateş sonucu başına isabet eden kurşunla vurularak yaşamını yitiren 52 yaşındaki Hülya Özdemir, bugün toprağa verildi. Kendi kızının 29 Mayıs’taki nişan töreni için hazırlık yaptığı öğrenilen talihsiz kadının naaşı, Sanayi Mahallesi Merkez Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Erdi (26), Eda (21) ile bakıma muhtaç olan 13 yaşındaki Eren Özdemir adında üç çocuk sahibi kadının 29 Mayıs Cumartesi günü kızının nişan töreni için hazırlık yaptığı öğrenildi. Talihsiz kadının bakmakla yükümlü olduğu otizm hastası oğlunun ise annesinin ölümünden haberi olmadığı kaydedildi.
GERİDE BAKIMA MUHTAÇ OTİZM HASTASI ÇOCUK KALDI
Talihsiz kadının cenaze törenine Özdemir’in eşi Kemal, oğlu Erdi ve kızı Eda Özdemir ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Otizm hastası Eren Özdemir’in ise annesinin cenazesine getirilmediği kaydedildi.
Cenazeye katılan aile yakınlarından Fatih Toruncu, maganda kurşununa tepki göstererek, bu tür olaylara caydırıcı cezaların uygulanası gerektiğini ifade etti. Toruncu, “Cumartesi nişanımız vardı. Hazırlıklar yapılıyordu. Aileye ateş düştü. Hepimiz şok içindeyiz. Otizm hastası çocuk ortada. Annesi tarafından 24 saat bakımda tutuluyordu” dedi.
“BU TÜR CİNAYETLERE CAYDIRICI CEZA GEREKLİ”
Verilen cezaların bu tür olayların önüne geçmesi gerektiğini vurgulayan Fatih Toruncu, “Beş sene ceza yatsa ne olur, 50 sene yatsa ne olur. Giden gitti. Acilen bu işlere önlem amacıyla yasa çıkması lazım” dedi.
Ölen Hülya Özdemir’in otizm hastası çocuğunun hocası olan Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin de cenazeye katıldı. “Bizim ve bu tür hastalarla ilgili tüm ailelerin korktuğu bir durum bu” diyen Şahin, “Çocuk şu an farkında bile değil. Bizim ve bu tür hastalarla ilgili tüm ailelerin korktuğu bir durum bu. Biz öldükten sonra çocuklar ne olacak. Çocuk dün gece annesinin odasından çıkmadı” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Maganda kurşunu ile hayata veda eden 52 yaşındaki Hülya Özdemir’in cenazesi, Sanayi Mahallesi’ndeki Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.