Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lice’de PKK şüphelisi 8 kişi tutuklandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlar sırasında örgüt mensubu olduğu değerlendirilen 8 kişi gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlar sırasında örgüt mensubu olduğu değerlendirilen 8 kişi gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, Lice ilçesinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için yürütülen operasyonlar kapsamında bölücü terör örgütü mensubu oldukları değerlendirilen şüpheli 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, “Lice Sulh Ceza Hakimliğince tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler R.Ö., R.A., H.A., A.T. ve T.S. isimli 5 kişi ile suça sürüklenen çocuklar M.Ş.O. ve C.Y. isimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 302/1 (Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından; suça sürüklenen çocuk İ.S. hakkında ise Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olmak) maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişlerdir. Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 2016/487-516-622-757-781-834 numaralı soruşturmalar devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.