Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lavaş ve suyla umuda yolculuk

Çanakkale’de yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında bulunan 160 kaçak göçmen yakalandı. Kaçakların yolculuk boyunca yanlarına sadece lavaş ve kolilerce su almaları dikkat çekti.Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale İl Jandarma...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lavaş ve suyla umuda yolculuk
Çanakkale’de yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında bulunan 160 kaçak göçmen yakalandı. Kaçakların yolculuk boyunca yanlarına sadece lavaş ve kolilerce su almaları dikkat çekti.
Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale İl Jandarma ve Biga İlçe Jandarma ekipleri, Biga’nın Karabiga Beldesi ile Aksaz Köyü arasında kalan sahil şeridinde bir gemiyle yasadışı yollarla yurtdışına kaçmaya hazırlanan 160 kaçak göçmen yakaladı. Jandarma ekiplerinden oluşturulan özel ekipler, Karabiga Beldesi Cendere Deniz Feneri Fırıncık mevkiinde geniş kapsamlı aramalar yaptı. Yapılan aramaların neticesinde 135 Suriye ve 25 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 160 kaçak göçmen yakalandı. Kaçmak için ayarlanan Kılıçbalık isimli gemi ise römorkörler vasıtasıyla Karabiga Liman Başkanlığı’na çekildi.
Öte yandan, gemi içerisinde yapılan aramada İtalya yolculuğu boyunca yetecek kadar lavaş ve kolilerce su ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.