Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kyk Afyonkarahisar Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdunda Sel Baskını

Afyonkarahisar’da dün gece yağan aralıksız yağan sağanak yağmurun ardından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Afyonkarahisar İl Müdürlüğüne bağlı ve kız öğrencilerin kaldığı öğrenci yurdunu su bastı. Belediyenin saatlerce...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kyk Afyonkarahisar Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdunda Sel Baskını
Afyonkarahisar’da dün gece yağan aralıksız yağan sağanak yağmurun ardından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Afyonkarahisar İl Müdürlüğüne bağlı ve kız öğrencilerin kaldığı öğrenci yurdunu su bastı. Belediyenin saatlerce müdahale edemediği olayda öğrenciler geceyi arkadaşlarının evi ve pansiyonlarda geçirmek zorunda kaldı.
Edinilen bilgilere göre olay, KYK Afyonkarahisar İl Müdürlüğüne bağlı ve Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdu A blokta meydana geldi. Bodrum ve zemin katın sular altında kaldığı olayda öğrencilerin yurtta ayaklarına poşet geçirerek gezdikleri belirtildi. Su baskının yağmur ve lağım suyundan kaynaklandığının öğrenildiği olayda, kız öğrenciler gece geç saatlerde yurtta kalamayınca bir çoğunun kent merkezindeki öğrenci evlerinde kalan arkadaşlarına misafir oldukları ve günlük pansiyonlara gittikleri belirtildi. Geceyi başka yerde geçirme şansı olmayan öğrenciler için ise üst katlarda bulunan odalarda yer yatakları yapıldığı ve geceyi burada geçirmek zorunda kaldıkları kaydedildi. Öğrenciler bu duruma adeta isyan ederken bir çoğunun yurdun sular altındaki fotoğraflarını çekip sosyal medyaya koydukları gözlendi.
AKÜitiraf.com isimli bir öğrenci grubu sitesinde paylaşımlarda bulunan öğrenciler bu durumdan KYK Afyonkarahisar İl Müdürlüğü yönetimi ve Afyonkarahisar Belediyesini sorumlu tuttular. Öğrenciler su baskınının ardından belediye ile defalarca görüştüklerini ancak her defasında su çekme işleminde kullanılan vidanjörlerin farklı noktalarda meydana gelen su baskınlarına gittiklerini ve bu yüzden gönderilemediğini söylendiğini iddia ettiler.
Fotoğraflara yansıyan karelerde ise öğrencilerin ayaklarında poşet ve çantalar ile hızla yurdu terk etmeye çalıştıkları ve su çekme işleminde kullanılan leğenlerin ortalıkta gezdiği gözlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.