Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Irak’taki Teröristlere Ait Silah Mevzi, Sığınak, Barınak Ve Mağaralar Vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda 6, Şırnak’ta devam eden operasyonlarda ise 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, bir teröristin ise teslim olduğunu açıkladı.TSK,...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda 6, Şırnak’ta devam eden operasyonlarda ise 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, bir teröristin ise teslim olduğunu açıkladı.
TSK, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve operasyonlarda toplam 394 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Şırnak’ta devam eden operasyonlarda ise 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, bir teröristin ise teslim olduğu kaydedildi. TSK’dan yapılan açıklamada, Nusaybin’de operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristlerin toplamda 71 binayı ateşe verdiği, 968 patlayıcının da imha edildiği belirtildi.
Şırnak’ta devam eden operasyonlarda ise toplam 404 teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristlerin 118 bina yaktığı ve operasyonların başladığı tarihten bugüne kadar bin 83 el yapımı patlayıcının imha edildiği açıklandı. Ayrıca yapılan arama tarama çalışmalarında 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, bin 824 adet fişek, 500 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 2 av tüfeği, 3 tabanca, 2 roketatar mühimmatı, 96 el bombası, 2 akü, bir dürbün ve çok miktarda muhtelif tıbbi malzemenin ele geçirildiği bildirildi.
Irak’ın kuzeyi Kandil, Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaraların icra edilen hava harekâtı ile imha edildiği ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.