Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Irak'tan acı haber: 1 şehit

Genelkurmay Başkanlığı, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmesi sonucu bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Irak'tan acı haber: 1 şehit

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "26 Mart 2016 tarihinde, Irak kuzeyinde DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmüştür" denildi.

Açıklamada, "Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımız helikopterle Türkiye’ye tahliye edilmiştir. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi'nde devam edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

Bölgede tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedefleri ateş altına alındığı vurgulanan açıklama şöyle devam etti:
"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."  

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.