Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuyumcu Soyguncusunu Parke Taşındaki DNA Yakalattı

Adana’da yaklaşık 18 ay önce bir kuyumcunun camına parke taşı atıp kırdıktan sonra bilezik alıp kaçan iki kişiden biri, taşın üzerindeki DNA’sından yakayı ele verdi. Soygun anı ve kuyumcunun şahıslara ateş ettiği anlar güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da yaklaşık 18 ay önce bir kuyumcunun camına parke taşı atıp kırdıktan sonra bilezik alıp kaçan iki kişiden biri, taşın üzerindeki DNA’sından yakayı ele verdi. Soygun anı ve kuyumcunun şahıslara ateş ettiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi Eminağa Caddesi’nde 9 Eylül 2014 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, yüzlerini tişörtle gizleyen 2 kişi, Eminağa Caddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanına saat 11.30 sıralarında geldi. Şahıslardan biri kuyumcu dükkanının camına parke taşını fırlattı. Ancak cam kırılmadı. Bu kez, diğer arkadaşı da gelerek ikinci parke taşını attı. Ancak bu kez de cam kırılmadı. Bunun üzerine ilk taşı atan şahıs bir kez daha taşı atarak bu kez camı kırdı. 2 şahıs, kırılan yerden ellerini sokarak bilezikleri almaya başladı.
ŞANS ESERİ HAYATTA KALDILAR
Altınlarının çalındığını gören kuyumcu, önce neye uğradığını şaşırırken, şoku atlatıp hemen kasadaki tabancasını çıkardı. Kuyumcu hiç düşünmeden şahısların olduğu yere doğru ateş etti. Tabanca sesini duyan soyguncular altınları da bırakıp canlarını kurtarmak için kaçtı. Bunun üzerine kuyumcu tabancasıyla dışarı çıktı. Bir süre etrafa bakan kuyumcu daha sonra yere dökülen bilezikleri topladı. Bu arada kuyumcunun tabancayı da mendil ile tuttuğu görüldü. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kuyumcu daha sonra polise haber verdi.
Olay yerine önce polis merkezi ekipleri, daha sonra da hırsızlık büro amirliği ekipleri geldi. Kuyumcuya gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri emniyet şeridini çekerek kuyumcuda çalışmalara başladı.
Olay yeri inceleme ekibi güvenlik kamerasını incelediğinde soyguncuların yakalanmamak için yüzünü kapattığını ancak ellerinin çıplak olduğunu fark etti. Bunun üzerine vitrinin içinde bulunan ve kuyumcuya düşen parke taşlarından parmak izi ve DNA örnekleri aldı. Daha sonra bu örnekler suç kaydı olanlar ile karşılaştırıldı. Ancak bir türlü soygunculara ulaşılamadı.
İŞ BAŞINDA YAKALANDILAR
Bu arada, olayın üzerinden 18 ay geçtikte sonra güven tim ekipleri Mobilyacılar Sitesi’nde bulunan banka önünde duran 3 kişiden şüphelendi. Şahısları takip eden polis bankadan para çeken şahısların otomobilin lastiğini keserek soygun yapacaklarını anladı. Bunun üzerine polis şahısları takibe başladı. Şahıslar polisin takip ettiğini anlayınca kaçmak istedi ancak polis 3 kişiyi kıskıvrak yakaladı. Yakalanan zanlılardan Oben O.’nun (18) 18 ay önce Eminağa Caddesi’ndeki kuyumcu soygununu gerçekleştirmiş olabileceği düşünüldü. Bunun üzerine Oben O.’dan kan örneği alınarak parke taşı üzerindeki DNA ile karşılaştırıldı. Aynı zamanda parmak izi karşılaştırması da yapıldı. Gelen kriminal sonuçta hem DNA’nın hem de parmak izinin Oben O.’ya ait olduğu ortaya çıktı. Zanlı, sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Ancak sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Polis şimdi diğer zanlıyı da bulmaya çalışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.