Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuyumcu Adli Kontrol Şartı İle Serbest

K. A. (46), Mahkemece Adli Kontrol Şarti İle Serbest Bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuyumcu Adli Kontrol Şartı İle Serbest
Samsun’da bir kuyumcunun öldürülmesi olayıyla ilgili cinayete iştirak suçundan gözaltına alınan bir başka kuyumcu çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Olay, Samsun’un Çarşamba ilçesi Samsun-Ordu Karayolu Kavakdibi mevkisinde 14 Temmuz 2015 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çarşamba’da kuyumcu dükkanı sahibi ve aynı zamanda ilçenin tanınmış avukatlarından Mehmet Yıldız’ın oğlu olan evli ve 1 çocuk babası Tarık Emre Yıldız (35), Ayvacık ilçesi Suat Uğurlu Barajı yanındaki piknik alanında tabancayla öldürülmüş olarak bulundu. Jandarma tarafından yapılan soruşturmada, olayda silahı kullandığı ileri sürülen Orhan A. (33) yakalanarak tutuklandı. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu cinayet olayıyla ilgili yeniden inceleme ve araştırma yapılması için dosyayı Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu’na gönderdi. Olayla ilgili Cinayet Bürosu’nda 4 kişilik özel bir ekip kuruldu. Kuyumcu Tarık Emre Yıldız’ın Çarşamba Kavakdibi mevkisinde otomobil içinde tabancayla vurularak öldürüldüğü ve Ayvacık ilçesinde baraj kenarına bırakıldığının belirlenmesi üzerine ihbar mektupları da değerlendirilerek söz konusu araçta yeniden analiz yapıldı. Yapılan çalışmalarda Çarşamba’da bir başka kuyumcu dükkanı sahibi olan K. A. (46), "cinayete iştirak” suçundan gözaltına alındı. K.A.’nın Çarşamba ilçesi Orta Mahalle’deki evinde ve iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramada iş yerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu’nda ifadesi alınan kuyumcu K. A., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. K. A., bugün Çarşamba Adliyesi’ne sevk edildi.
Savcıya ifade veren K.A. tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.