Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya’da 12 emniyet mensubu tutuklandı

Kütahya’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamındagözaltına alınan 12 emniyet mensubu tutuklandı.Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin düzenlediği...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütahya’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında
gözaltına alınan 12 emniyet mensubu tutuklandı.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin düzenlediği operasyonda, gözaltına alınan, aralarında komiser yardımcılarının olduğu 15 kişi ile 2 Eylül’de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.
Savcılık ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen komiser yardımcıları Ali U., Ahmet Y., Selman S., Hasan Hüseyin K., Ali K., Eyüp S. ile polis memurları İbrahim S., Aykut A., Yusuf Enes Ö., Ümit K., Hakan K. ve Turgay İ. tutuklandı. 7 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, tutuklananların arasındaki bazı emniyet mensuplarının FETÖ üyeleriyle, kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımıyla irtibat kurduğu da belirlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 Eylül’de, daha önce açığa alınan bazı emniyet görevlilerine ait evlere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.