Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası’nda 1 savcı ve karı koca 2 hakim tutuklandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alınan ve daha sonra da polis tarafından göz altına alınan Kuşadası adliyesinde görevli 1 savcı ile karı-koca 2 hakim Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olma suçlamasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alınan ve daha sonra da polis tarafından göz altına alınan Kuşadası adliyesinde görevli 1 savcı ile karı-koca 2 hakim Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olma suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine konuldu.
HSYK 2. Dairesi, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak, paralel yapılanma örgütü üyesi hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporunu görüşmüş, adli yargıda aralarında Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet, Kuşadası 1. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Karaköse, Kuşadası 2. Asliye Hukuk Hakimi Dilek Karaköse ve Kuşadası 3. Asliye Ceza Hakimi Hasibe Başaran’ın da bulunduğu 2 bin 204 hakim ve savcıyı açığa almıştı. Açığa alma kararının ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet, Kuşadası 1. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Karaköse ve Kuşadası 2. Asliye Hukuk Hakimi Dilek Karaköse savcılığın talimatı ile Paralel Devlet Yapılanması ve Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak suçlamasıyla gözaltına alınmış ve sorgulamalarının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.
Yaklaşık 6 saat süreyle Kuşadası Sulh Ceza Hakimi Gökhan Kızıl tarafından Paralel Devlet Yapılanması ve Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak iddiasıyla ifadeleri alınan Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet, Kuşadası 1. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Karaköse ve Kuşadası 2. Asliye Hukuk Hakimi Dilek Karaköse’nin mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verildi. Hakim Dilek Karaköse Aydın ve hakim Ahmet Karaköse ile savcı Çetin Küçet ise Söke Cezaevi’ne konuldu.
Bu arada, açığa alınanlar arasında bulunan Kuşadası 3. Asliye Ceza Hakimi Hasibe Başaran’ın ise sadece görevden uzaklaştırıldığı, gözaltına alınmadığı ve terör örgütü üyeliği suçlaması yapılmadığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.