Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası Körfezi’nde göçmen teknesi battı: 1 ölü

Kuşadası Körfezi’nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan göçmenlerin bulunduğu teknenin batması sonucu bir göçmen hayatını kaybetti. Sahil Güvenlik ekipleri batmak üzere olan başka bir botta bulunan 52 kaçak göçmeni...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuşadası Körfezi’nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan göçmenlerin bulunduğu teknenin batması sonucu bir göçmen hayatını kaybetti. Sahil Güvenlik ekipleri batmak üzere olan başka bir botta bulunan 52 kaçak göçmeni kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’nden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan 4 kaçak göçmenin bindiği tekne Ahmetbeyli açıklarında battı. Gönüllü olarak kurtarma çalışmasına katılan AKUT Kuşadası ekibi, batan teknedeki 4 kişiden 3’ünü kurtardı. Yapılan aramaların ardından teknedeki 45 yaşındaki bir göçmenin cesedine ulaşıldı. Kaçak göçmenin cesedi, bulunduğu kayalıktan alınarak, Özoede Jandarma Karakolu ekiplerine teslim edildi.
Bu arada, Kuşadası Körfezi’nde gerçekleştirilen bir başka kaçak göçmen operasyonunda ise Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollardan bindikleri botla yurt dışına kaçmaya çalışan 9 çocuk, 7 kadın ve 36 erkekten oluşan kaçak göçmenleri botları batmak üzereyken Pamucak açıklarında kurtardı. 47’si Suriye, 5’i Somali uyruklu 52 kaçak göçmen, ifadelerinin alınmasının ardan göçmen idaresine teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.