Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı hakkında soruşturma izni verildi

Bölge İdare Mahkemesi, savcılığın itirazı üzerine bir yapı denetim firmasına haksız hak ediş evrağı düzenlemekle suçlanan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı hakkında soruşturma izni verdi. Bu kararın ardından Kuşadası Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bölge İdare Mahkemesi, savcılığın itirazı üzerine bir yapı denetim firmasına haksız hak ediş evrağı düzenlemekle suçlanan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı hakkında soruşturma izni verdi. Bu kararın ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit hakkında resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıktan soruşturma başlattı.
Türkmen Mahallesi’nde çevre yolu üzerindeki 2423 ada 2 parseldeki bir inşaatın yapı denetim firmasına Kuşadası Belediye Başkanlığı ve belediyenin Yapı Denetim Müdürlüğünün hazırladığı evraklarla haksız hak ediş ödendiği iddiasıyla önceki yıl Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Söz konusu inşaatla ilgili olarak yüzde 60 imalat seviyesinde ödeme yapılması gerekirken, belediye tarafından inşaat seviyesi yüzde 80 gösterilerek daha fazla ödeme yapıldığı yönündeki iddiayı inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, resmi evrakta sahtecilik ve kurumları kullanarak dolandırıcılıkla suçlanan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit ve belediyenin Yapı Denetim Müdürlüğünde görevli 5 personel hakkında Kuşadası Kaymakamlığından yargılama izni istedi. Kaymakamlığın yargılama izni vermemesi üzerine bu karara itiraz eden Cumhuriyet Savcısı, Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine Aydın Valiliği müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, Kuşadası Belediyesi tarafından hazırlanan ve Belediye Başkanı Özer Kayalı adına Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit tarafından imzalanan yapı denetim hak ediş evrakları ve söz konusu inşaatta inceleme yaptı. İnceleme sonucunda belediyeyi suçlu bulan müfettişler, “İnceleme konusu yapılanın yüzde 80’lik kısmı tamamlanmadan Kuşadası Belediyesi tarafından hak ediş raporu tanzim edildiği, Belediye Başkanlığının tamamlanmış yüzde 60’lık bölümün hak edişi imzalanması gerekirken, eksik imalatlara rağmen hak edişin belediyece imzalandığı ve onaylandığı, bu evraklar üzerinden de ödemenin yapıldığı tespit edilmiştir” şeklinde rapor hazırlayarak, hem Aydın Valiliğine hem de Bölge İdare Mahkemesine sundu.
Müfettişlerin raporunu görüşen Bölge İdare Mahkemesi, Kuşadası Cumhuriyet Savcısının itirazını haklı bularak, 2016/77 esas ve 2016/ 131 sayılı karar ile Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit ve aralarında Yapı Denetim Müdürünün de bulunduğu 5 belediye personeli için yargılama izni verilmesini kesinleştirdi. Bölge İdare Mahkemesinin yargılama iznini kesinleştirmesinin ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, 2016/879 sayılı dosya ile haksız hak ediş evraklarını Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı adına imzalayan Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit ve 5 belediye personeli hakkında “Resmi evrakta sahtecilik ve kamu kurumlarını kullanmak suretiyle dolandırıcılık” suçlarından soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.