Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kura Nehri’ne Düşen Şahsı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Kura Nehri’nde balık tutarken suya düşerek kaybolan şahsı arama çalışmaları devam ediyor.Çıldır ilçesinde yapımı devam eden Doğankaya Barajı’na Ankara’dan malzeme taşıyan TIR şoförü Yunus Aydoğdu (30), baraj inşaatının altındaki...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kura Nehri’nde balık tutarken suya düşerek kaybolan şahsı arama çalışmaları devam ediyor.
Çıldır ilçesinde yapımı devam eden Doğankaya Barajı’na Ankara’dan malzeme taşıyan TIR şoförü Yunus Aydoğdu (30), baraj inşaatının altındaki Kura Nehri’nde balık tutarken dengesini kaybederek suya düştü. Aydoğdu, bir süre sonra suda kayboldu. Aydoğdu’nun nehre düştüğünü gören baraj çalışanları yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen AFAD yetkilileri ve çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri, Aydoğdu’yu bulmak için seferber oldu. Yunus Aydoğdu’nun bulunması için bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve Erzurum, Van ve Rize’den gelen kurtarma ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İki yıllık evli olan Yunus Aydoğdu’nun ağabeyi Murat Aydoğdu, arama ekiplerinin yetersizliğinden yakınarak, “’Saat 5’te nehre düştüğünü görmüşler. Barajdaki arkadaşlar belli bir kilometre takip etmiş ve sonrasında kaybetmiş. Artvin’den gelen dalgıçlar 6,5 kilometrelik büyük bir alana sahip olan alanda yetersiz oldular. Bugün iki ekibin katılması ile arama çalışmaları da hız kazanmış olur. Fakat alanın çok büyük olması nedeniyle ne kadar dalgıç, ekipman ve gönüllü dalgıç varsa herkese ihtiyacımız var’’ şeklinde konuştu.
Kura Nehri üzerinde botlarla arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kaybolan kişinin bulunması için Van, Erzurum ve Rize’den gelen polis dalgıçlar ise su altı arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.