Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulp ve Çermik’te terör operasyonları

Diyarbakır’ın Kulp ve Çermik ilçelerinde düzenlenen terör operasyonlarında 3 terörist etkisiz hale getirildi, silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Kulp ve Çermik ilçeleri dağlık...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kulp ve Çermik’te terör operasyonları

Diyarbakır’ın Kulp ve Çermik ilçelerinde düzenlenen terör operasyonlarında 3 terörist etkisiz hale getirildi, silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Kulp ve Çermik ilçeleri dağlık ve kırsal alanlarında faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak ve barınakları tespit ederek, içerisindeki silah ve mühimmatı muhafaza altına almak amacıyla, 20-21 Ağustos tarihlerinde istihbarata dayalı olarak nokta operasyonlarının düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, Kulp ilçesi Yaylak köyü Simetok mezrasında 20 Ağustos’ta saat 11.30’dan itibaren icrasına başlanılan operasyonel faaliyet sonucunda, 21 Ağustos’ta 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada, “Temas araması neticesinde, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 4 adet el bombası, 300 adet muhtelif fişek, 2 adet şemsiye, 50 kilogram patates, 500 kilogram un, 50 kilogram şeker, 5 kilogram salça, 10 kilogram domates, 5 kilogram soğan, 4 kilogram bulaşık deterjanı, 10 paket el sabunu ve 2,5 kilogram çamaşır deterjanı ele geçirilmiştir. Söz konusu operasyonda bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temasın geliştirilmesi sonrasında, 1 terörist sağ olarak yakalanmış, Kahraman bir Güvenlik Korucusu teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanmayı müteakip, olay bölgesinden helikopterle Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir” denildi.

Açıklamada, Çermik ilçesi Göktepe ve Aynalı köyleri mülki sınırları içerisinde 21 Ağustos’ta temas araması icra edildiği de kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

“2 ayrı sığınakta, 59 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 59 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 1 adet el bombası, 1 adet silah üstü termal kamera, 1 adet M-16 şarjörü, 250 kilogram amonyum nitrat, 650 adet pil, 3 adet küçük tüp, çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Anılan olaylar hakkında adli ve mülki makamlara bilgi verilmiş, Kulp ve Çermik Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda soruşturmaya başlanılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.