Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kül’ Tartışmasında Komşusunu Bıçaklayan Sanık Hakim Karşısında

Zonguldak’ta kapısının önüne kül koyduğu gerekçesiyle komşusunu bıçaklayan sanık hakim karşısına çıktı.Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Kazım C.’nin yanı sıra bıçakla yaralanan...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta kapısının önüne kül koyduğu gerekçesiyle komşusunu bıçaklayan sanık hakim karşısına çıktı.
Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Kazım C.’nin yanı sıra bıçakla yaralanan Ramazan Albayrak ile tanıklar da hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianameye göre 9 ila 15 yıl arası hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen tutuklu sanık Kazım C., “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan hakim karşısına çıktı. Kazım C., Ramazan Albayrak’ın evinin önüne koyduğu kül sebebiyle astım hastası olan eşinin rahatsızlandığını anlattı. Olay günü eve geldiği sırada Ramazan Albayrak’la karşılaştığını ifade eden tutuklu sanık Kazım C., yaşananları şöyle anlattı:
“İşten ayrılmıştım, eve gidiyordum. Havanın yağışlı olması sebebiyle elimde şemsiye vardı ve açıktı. Kapının önüne geldiğimde Ramazan ile karşılaştım. Bana ‘Dün sen kime küfür ettin’ dedi. Ben kime küfür ettiğimi sordum. Ramazan da bana hanımına küfür ettiğimi söyledi. Ben de kimseye küfür etmediğimi söyleyince bunun üzerine sinkaflı kelimeler kullandı. Ben de ‘Ramazan bir poşet kül için bu işi uzatmaya gerek yok’ dedim. Bunun üzerine bana vurmaya başladı. Korkutma amaçlı üzerimdeki bıçağı çektim. Ramazan da bıçağı görünce ‘Bana mı vuracaksın lan’ dedi. Bıçağı duvara doğru salladım, ikimiz yere düştük. Ben Ramazan’ın altında kaldım. Biraz sonra sağ eliyle böğrünü tuttu. O zaman yaralandığını anladım. 155’i arayarak yardım istedim. Acil gelinmesini komşumun yaralı olduğunu söyledim. Bizim önceye dayalı husumetimiz yoktur. Sadece kül dökmesi meselesi yüzünden kavga çıkmıştır. Çünkü benim eşim astım hastası, yanık külü hemen kapının önüne bıraktığı için külden nefes alamıyor.”
Eşi Fatma Albayrak ile tutuklu sanığın olaydan bir gün önce kavga ettiğini hatırlatan Ramazan Albayrak, tutuklu sanığın olay günü de kendisine küfür ettiğini iddia etti. Tutuklu sanığın kendisini bıçakla yaraladığını ve 112’yi de kendisinin aradığını söyleyen Albayrak, şöyle dedi:
“Olaydan bir gün önce eşimle bunlar kavga etmişler. Evime sanık taş atmış, eşim küfür ettiğini de söyledi. Bir gün sonra ben dışarıya çıkarken o da içeriye girmek üzereyken kapıda karşılaştık. Kendisine niye küfür ettiğini sordum. Tekrar küfür etmeye başladı. Ayrıca bana yumruk atmaya başladı. Benim elimde küçük bir şemsiye vardı, şemsiye ile suratına vurunca hemen bıçağı bana taktı. Yere düşmedik. Bana ‘rahatladın mı’ dedi. Sonra evime girdim hemen 112’yi aradım. Kendisi beni bırakıp kaçtı, polisi arayan benim. Bizim apartman sobalıdır. Sabah sobayı yakmadan önce külü poşetleyip kapının önüne bırakıyoruz. Dışarı çıkarken de çöpe atıyoruz. Sabahları aldığımız kül sönük küldür, yanmış falan değildir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum.”
Tutuklu Kazım C.’nin üzerine atılı suç bakımından kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren kanıtların bulunması, suçun niteliği, ölçülülük ilkesi ve sanık hakkındaki adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına, tahliye talebinin ise reddine karar verildi.
Mahkeme, 155 ve 112’nin aranması ile ilgili kayıtların yetkili birimlerden istenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.