Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylüler Dicle Elektrik’i Bastı

Batman’da enerji kalitesinin artırılması, arızadan kaynaklanan kesintilerin minimize edilmesi için başlatılan “Örnek Köy” projesine dahil olmak isteyen, elektrik şebekeleri yenilendikten sonra sıra sayaçların mesken dışına alınmasına...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman’da enerji kalitesinin artırılması, arızadan kaynaklanan kesintilerin minimize edilmesi için başlatılan “Örnek Köy” projesine dahil olmak isteyen, elektrik şebekeleri yenilendikten sonra sıra sayaçların mesken dışına alınmasına gelince ise, artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayarak ekipleri köye sokmayan Zorköylüler, bu kez de Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğünü bastı.
Dicle Elektrik tarafından enerji dağıtım hizmeti verilen 6 ilde başlatılan “Örnek Köy” projesine Batman merkez Zorköy de katılmak isteyince, köyün eskiyen elektrik direkleri yenileri ile değiştirildi, enerji nakil hatları yenilendi ve trafoları elden geçirildi. Dicle Elektrik Dağıtım tarafından köye yapılan yatırımlar ile ilgili çalışmalar sürerken, bu duruma karşı çıkmayan, aksine hayli memnun olan köylüler, sıra sayaçların daha rahat okunabilmesi için evlerin dışına çıkarılmasına gelince, ekipleri köye dahi sokmadı. Köylüler, ekipleri engellemekle yetinmeyerek tehdit edip, tartakladı.
İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ BASTILAR
Bedeli ülke genelinde yaşayan ve elektrik müşterisi olan herkes tarafından ödenen kaçak elektrik kullanımını önlemekte kararlı olan Dicle Elektrik Dağıtım, yaşananlara rağmen sayaçların evlerin dışına alınması uygulamasından geri adım atmadı. Bunun üzerine yaklaşık 100 kişiden oluşan Zorköylüler, bugün elektriklerinin kesik olduğunu bahane ederek araçlarla köyden Batman il merkezine geldi. Köylüler, burada Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü hizmet binasını bastı. Önce il müdürünün aşağıya inmesini isteyen köylüler, bu gerçekleşmeyince zorla hizmet binasına girmeye çalıştı. Köylülerden bazıları, güvenlik bariyerini aşarak içeri girdi. Personelin çalışmasını engelleyen ve girişteki masa ve camlara zarar veren köylüleri, beraberlerinde bulunan Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argunhan, güvenlik görevlileri ve olay yerine gelen polis ekipleri engelledi.
İL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜLER
Yaşananlar üzerine İl Müdürü Faruk İşlek, görüşmek üzere Mazlum-Der Şube Başkanı Hasan Argunhan ve köy muhtarlarını odasına davet etti. Görüşme başlarken İl Müdürlüğüne gelen çevik kuvvet ekipleri, içerdeki köylüleri dışarı çıkardı. Bina dışına çıkan köylüler, bir süre karşı kaldırımda oturarak bekleyişlerini sürdürdü. İl Müdürü Faruk İşlek’in odasında yapılan görüşme geç saatlere kadar devam ederken çevik kuvvet ekibi, yeni bir olay yaşanmaması için bina önünde güvenlik tedbiri aldı.
Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, sayaçların evlerin dışına alınması uygulamasından kesinlikle vazgeçilmeyeceğini duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.