Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylüler dehşet anlarını anlattı

Mardin’de karakola bomba yüklü kamyon, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya tanık olan köylüler, dehşet anlarını anlattı. Besim Demir adlı köylü, “Önce çatışma çıktı ardından kamyonun karakola doğru geldiğini...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’de karakola bomba yüklü kamyon, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya tanık olan köylüler, dehşet anlarını anlattı. Besim Demir adlı köylü, “Önce çatışma çıktı ardından kamyonun karakola doğru geldiğini gördüm. Patlamadan sonra karakola koşarak, yaralıları çıkardık” dedi.
Mardin’in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizli köyünde bulunan Jandarma Karakolu’na bugün öğlen saatlerinde bomba yüklü kamyon, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, 2 asker şehit olmuş, bir kadın hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı. Saldırıya tanık olan köylüler, dehşet anlarını İHA’ya anlattı.
Köylülerden Besim Demir, saldırı sırasında evde olduklarını belirterek, teröristlerin tepeden önce roket attığını ardından da çatışma çıktığını anlattı. Demir, “Daha sonra kamyon nizamiyenin önünde patladı. Bütün camlar patladı. Kapılar kırıldı. Yaralı çok. Köyde biri vefat etti. İlk önce çatışma çıktı ve anladık. Yüklü kamyonu gördüm karakola doğru geliyordu. Biraz sakinleşti ortalık karakola girdik. Yaralıları çıkardık. Şehitlerimiz vardı” dedi.
Patlamada yaralanan Nezir Demir, çok korktuklarını ve patlama anında dükkanda olduklarını ifade ederek, “Çatışma çıktından sonra ben çıktım. Yukarıya çıktıktan sonra bomba patladı. Ben yaralandım. Şimdi iyiyim” diye konuştu.
Hasan Demir ise yemek yiyecekleri anda patlama olduğunu kaydederek, çok korktuklarını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.