Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOTO eski Başkanı Murat Özdağ FETÖ’den hakim karşısında

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Murat Özdağ bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Murat Özdağ bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında geçtiğimiz aylarda gözaltına alınıp tutuklanan Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ bugün ilk defa hakim karşısına çıktı. Kocaeli Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen ilk duruşmaya sanık Murat Özdağ, avukatı Ersayın Işık ve Özdağ’ın yakınları katıldı. Yaklaşık 4 saat süren mahkemede konuşan Özdağ suçsuz olduğunu belirtti.

Mahkeme heyetine savunmasını yapan Özdağ, ”Ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. İddia edildiği gibi atılı suçu işlemedim. Öncelikle hakkımda BİMER’e ihbarda bulunduğu belirtilen kişinin kim olduğunu bilmiyorum ancak anlatımları doğru değildir. Ben 2013 Haziran ayında Kocaeli Ticaret Odası Başkanlığını kazandım. Ancak iddia edildiği gibi paralel yapının adayı olarak seçime girmedim. Daha önce takriben 2 bin üye oy kullandığı halde benim seçildiğim seçimde 7 bin kişi oy kullanmıştır. Ben her kesimden oy aldım. MÜSİAD, TÜMSİAD gibi işveren kuruluşlarının üyelerinden beni destekleyenler olduğu gibi, meclisteki çoğu siyasi partinin üyelerinden de oy aldım. Ayrıca yine Kocaeli’nde aktif bir dernek olan Genç Kocaeliler Derneğinin üyelerinden ve birçok sivil toplum kuruluşunun üyelerinden oy aldım. İhbarda bahsi geçen Mehmet Akif Saka’yı Kocaeli Ticaret Odası’nın 2013 yılındaki seçimlerinden yaklaşık 3-4 ay kadar önce bir açılışta tanımıştım. Kendisini Kaynak Holding koordinatörü olarak tanıtmıştı. Ticaret odası seçimlerine kadar kendisiyle oy almak için görüştüm” dedi.

Savunmasında devam eden Özdağ, ”KOTO seçiminde Ramazan Baştürk ile birlikte çalıştığımızı söylemiş, aksine biz Ramazan Baştürk ile rakiptik, bu hususu mahkemenin dikkatine sunuyorum. Huriye Ö. iş yerinde asistanım idi, çalışanımdır. Anlatımları doğrudur. MASAK raporunda yurt dışına gönderdiğim iddia olunan paraları çocuklarımın eğitimi için gönderdiğimi bilen kişidir. Genelde muhasebeden benim adıma parayı alır o anda havale işlemini kim yapabilecekse o çalışanımıza verip havaleyi gerçekleştiren kişidir. Anlatımları doğrudur. Mustafa Ş. da benim şirketimde genel müdürümdü. Anlatımları doğrudur. Benim KOTO seçimleri sırasında 1 buçuk milyon TL parayı Fethullah Gülen Cemaati’ne ödediğime dair Ersin Ş.’nin beyanları doğru değildir” dedi.

Mahkeme heyeti Hüseyin E., Erdal Y., Şahin T., Ersin Ş., Huriye Ö., Mustafa Ş., Sinan C., Yusuf M., isimli şahısların tutuklu olmaması nedeni ile zorla getirilmesine yazı çıkartılmasına ve MASAK raporunun onaylı bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Özdağ’ın tutukluğunun devamına da karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 18 Mayıs 2017 tarihine erteledi.

(RFK-BA-Y)

.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.