Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Köpeğe niçin tekme attınız' kavgası: Ölü ve yaralılar var

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Suriyeli ve Türk gençler arasındaki "köpeğe niçin tekme attınız" kavgasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Hastaneye girerek yaralı Suriyelilere saldırmak isteyen kalabalığa polis engel oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Köpeğe niçin tekme attınız' kavgası: Ölü ve yaralılar var
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, iddiaya göre sokak köpeğini tekmeleyen Suriye uyruklu 4 kişiye "Köpeğe niçin tekme attınız" diyerek uyarıda bulunan 18 yaşındaki Mehmet Bayraktar ile grupta soyadı belirlenemeyen Suriye uyruklu 21 yaşındaki İbrahim adlı bir genç, çıkan kavgada bıçaklanarak öldü.

"KÖPEĞE NİÇİN TEKME ATTINIZ" KAVGASI

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Beyşehir ilçesinin Prof. Dr. Yılmaz Muslu Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Bayraktar, iddiaya göre Suriye uyruklu bir grubun sokak köpeğini tekmelemesi üzerine gruba "Köpeğe niçin tekme attınız" diyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine Bayraktar ile Suriye uyruklu 4 kişi arasında kavga çıktı.

5 KİŞİ BIÇAKLA YARALANDI

Kavganın büyümesi üzerine iki tarafta birbirine bıçakla saldırdı. Çıkan bıçaklı kavgada Mehmet Bayraktar ile soyadı belirlenemeyen Suriye uyruklu İbrahim adlı bir genç, yine soyadı belirlenemeyen 20 yaşındaki Kasım, 26 yaşındaki Abdullah Muhammed ve 22 yaşındaki Ahmed Sadi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KALABALIK, SURİYELİLERE SALDIRMAK İSTEDİ

Olayı duyan Mehmet Bayraktar'ın yakınları ise hastane önünde toplandı. Kalabalık, hastaneye girerek yaralı Suriyelilere saldırmak isterken, polis kalabalığa engel oldu. Kalabalığın sayısı bir anda artınca bu kez jandarmadan takviye kuvvet çağrıldı. Kalabalığın hastaneye girmekte ısrar etmesi üzerine polis, biber gazıyla müdahalede bulundu. Ardından Konya kent merkezinden çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi takviye olarak çağrıldı.

SURİYELİ GENÇ HASTANEDE ÖLDÜ

Polis ve jandarma hastanenin acil servisi önünde önlem aldı. Bu sırada Suriyeli uyruklu yaralılardan İbrahim adlı genç ameliyat sırasında yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Yaralılardan biri ambulansla Konya'ya sevk edildi. Diğer iki yaralının ise can güvenliği nedeniyle Konya'ya sevk edilmesine karar verildi.

SİVİL POLİS ARACINA SALDIRDI

Ancak öfkeli kalabalık yaralıların hastaneden çıkmasına izin vermeyince, iki yaralı, hastanenin arka kapısında bekleyen sivil plakalı polis aracına bindirilip, hastaneden uzaklaştırılmak istendi. Durumu fark eden kalabalık, bu kez sivil polis aracına tekme ve yumruklarla saldırdı. Polis, gruba müdahalede bulundu. Bu sırada biber gazından etkilenen bir kişi de yakınları tarafından hastaneye kaldırdı.

Yaralı 2 kişinin ise ilçe merkezi dışında sivil polis aracından ambulansa alınıp, Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

TÜRK GENÇ ÖLÜNCE KALABALIK GALEYANE GELDİ

Kalbine saplanan bıçak darbesiyle yaralanan Mehmet Bayraktar da yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Acil servis önünde bekleyen ve Bayraktar'ın öldüğünü öğrenen yakınları, tekrar hastaneye girip yaralı Suriyelilere saldırmak istedi. Bunun üzerine arbede çıktı. Öfkeli kalabalık, kendilerini görüntüleyen gazetecilere de saldırmak isterken, polis engel oldu.

GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Sabah saatlerinde sakinleşen kalabalığın bir kısmı hastane önünden ayrılırken, bir kısmı da beklemeye devam etti. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, hastaneye gelip, incelemede bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.