Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya’da “Kuyu” Arbedesi

Konya’nın Karapınar ilçesinde açılan su kuyularının kaçak olduğu gerekçesiyle kapatılmak istenmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, kendilerini kuyuya zincirledi. Polis ve jandarmanın müdahale etmesi üzerine yaşanan arbede de çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Karapınar ilçesinde açılan su kuyularının kaçak olduğu gerekçesiyle kapatılmak istenmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, kendilerini kuyuya zincirledi. Polis ve jandarmanın müdahale etmesi üzerine yaşanan arbede de çeşitli yerlerinden yaralanan ve sıkılan biber gazından etkilenen 5 kişi hastanelik oldu.
Olay, ilçenin Akören mahallesi girişinde bulunan ve İsmail Candan’a ait olduğu söylenen tarlada yaşandı. Yıllar önce vurulan kuyuların kaçak olduğu iddiasıyla harekete geçen DSİ ekipleri, jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerine mahalle sakinleri engel olunca polisten takviye kuvvet istendi. Jandarma ve polisin müdahalesine rağmen kendilerini kuyuya zincirle bağlayan vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Çıkan arbede de biber gazı ile müdahale yapıldı. İçerisinde yaşlıların da bulunduğu gurup jandarma ve polise karşı koymak istedi. Olaylar sırasında bayılanlara suyla müdahale edildi. Olaylar sırasında hafif yaralanan ve biber gazından etkilenen 5 kişi, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Yapılan müdahalede kendilerini kuyuya zincirle bağlayan vatandaşlar uzaklaştırılamayınca devreye Konya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Gürgün Derelioğlu girdi. Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca’nın talimatı doğrultusunda kuyu kapatma işleminin başka bir gün yapılacağını söyleyen Yarbay Derelioğlu, yurttaşları sakinleştirmeye çalıştı.
Olayla ilgili açıklama yapan mahalle sakinleri, yıllar önce DSİ’den gerekli izinleri alarak bu kuyuları vurdurduk hatta birkaç ay öncesinde bile her bir kuyuya kaçak olduğu gerekçesi ile 8 bin lira para cezası verildiğini iddia etti. DSİ personeli bu ceza ödendiği takdirde kuyulara dokunulmayacağını söylemeleri üzerine her kuyuya ayrı ayrı gelen 8 bin liralık cezayı ödediklerini öne süren mahalle sakinleri, DSİ yetkililerinin sözlerinde durmadığını ve kuyuları kapatmak istediğini ifade etti. Mahalle sakinleri ne olursa olsun kuyuları kapattırmayacaklarını söyledi.
Mahalle sakinleri kuyuların başında beklemeye devam ederken bölgede kaçak olduğu iddia edilen ve kapatılması gereken 100’den fazla kuyunun bulunduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.