Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya’da gözaltındaki askerlerden 25’i tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Konya Jandarma Bölge Komuntalığı ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gözaltına alınan askerlerden 25’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Darbe girişiminin ardından...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Konya Jandarma Bölge Komuntalığı ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gözaltına alınan askerlerden 25’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Darbe girişiminin ardından polis tarafından Konya Jandarma Bölge Komutanlığı ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda çok sayıda asker gözaltına alınmıştı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri tamamlanan askerlerden 33’ü dün akşam saatlerinden itibaren Konya Adliyesi’ne sevk edildi. Savcıya ifade vermelerinin ardından hakim karşısına çıkan askerlerden Konya Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ve çeşitli rütbelerden askerlerin de aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklanan askerlerden bir kısmı Konya’da cezaevine konulurken, bazıları da ceazevine konulmak üzere Ankara’ya gönderildi. Hakim karşısına çıkan 8 asker ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, darbe girişimin ardından gözaltına alınan Konya’nın Kadınhanı ve Ilgın ilçe emniyet müdürleri de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.