Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kontrolden çıkan otomobil baraj gölüne uçtu: 2 yaralı

Kocaeli’de virajlı yolda kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki beton bariyeri devirerek yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki yamacın üzerinden baraj gölüne uçtu. Kazada 2 kişi yaralandı.Olay, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de virajlı yolda kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki beton bariyeri devirerek yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki yamacın üzerinden baraj gölüne uçtu. Kazada 2 kişi yaralandı.
Olay, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgi ve iddialara göre, Mustafa Şengüler idaresindeki 41 ET 424 plakalı otomobil, virajlı yolda direksiyon hakimiyetini yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil yol kenarında bulunan beton bariyeri devirerek yaklaşık 100 metrelik yamacın üzerinden baraj gölüne uçtu. Otomobilin yamaçtan aşağı uçtuğunu gören diğer sürücüler hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerinde bulunan bazı vatandaşlar da araç içerisindeki sürücü Mustafa Şengüler ve eşi Şahide Şengüler’e yardım etmek için yamaçtan aşağıya indi.
Halata bağlanan sedye ile yamaçtan yukarı çıkarıldı
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Jandarma, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri, vatandaşlar tarafından kıyıya çıkarılan yaralıların bulunduğu alana halat sarkıttı. Aşağı sarkıtılan halat yardımıyla aracın sürücüsü Mustafa Şengüler kendi imkanları ile yukarı çıkarken, eşi Şahide Şengüler’in durumu ağır olduğu için göletin kenarına sedye indirildi. İtfaiye erleri ve yardıma gelen vatandaşlar ile birlikte sedyenin üzerine yatırılan Şahide Şengüler, halata bağlanan sedye ile yaklaşık 100 metrelik yamaçtan yukarı çıkarıldı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, daha sonra ambulans ile Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
“İtfaiye halat sarkıtarak bizi yukarı çekti”
Kaza yapan vatandaşlara yardım eden Selami Kolay, “Biz arkadaşlarla Yuvacık Barajı’na balık tutmaya gidiyorduk. Kaza tam önümüzdeki virajda oldu. Ben hemen arkadaşıma arabayı durdurmasını söyledim. Kenara geldiğimde arabanın aşağı doğru indiğini gördüm. Kaza bence dikkatsizlikten oldu. Sanırım ilk kez araba kullanıyordu. Ben geldiğimde araba bayağı aşağı inmişti. O anda ben de can havliyle, refleksle kendimi atarak aşağı indim. O sırada sürücünün kendisini kurtardığını gördüm. Sağ taraftaki kadın kapıyı açmak için uğraşıyordu. Tam araba suya batmak üzereyken kadın da kendini kurtardı. Kadın suyun içerisinde çırpınmaya başlayınca yüzme bilmediğini anlayarak suya atladım. Yanına kadar yüzüp ablayı kıyıya çıkardım. Daha sonra itfaiye geldi. Aşağıya halat sarkıtarak bizi yukarı çektiler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.