Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de usulsüz dinleme davası 12. kez ertelendi

Kocaeli’de 2010 ile 2013 yılları arasında 66 kişinin usulsüz dinlenmesinin ortaya çıkması üzerine açılan davanın 12. celsesinde de erteleme kararı çıktı.2010-2013 yılları arasında Kocaeli’de İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışan...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de 2010 ile 2013 yılları arasında 66 kişinin usulsüz dinlenmesinin ortaya çıkması üzerine açılan davanın 12. celsesinde de erteleme kararı çıktı.
2010-2013 yılları arasında Kocaeli’de İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışan 13 polis tarafından İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri’nden alınan belgede tahrifat yapılarak; aralarında Kocaeli eski Valisi Ercan Topaca’nın da aralarında bulunduğu emniyet müdürleri, polis memurları, ceza infaz kurumu memurları, doktorlar ve gazetecilerden oluşan 66 kişi usulsüz dinlendi. Konunun ortaya çıkması üzerine 13 polis memuru hakkında görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak suçlarından dava açıldı. Davanın 12’nci celsesi bugün Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Kocaeli’de 2010-2013 yılları arasında İstihbarat Şube’de görev yapan ve aralarında dönemin valisi Ercan Topaca’nın da aralarında bulunduğu 66 kişiyi usulsüz dinledikleri iddia edilen 13 polis memurunun yargılandığı davanın görülmesine bugün devam edildi. Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar M.E.O., F.D., İ.Y, A.M katılırken Konya E Tip Cezaevi’nde bulunan E.T. ile SEGBİS sistemi ile katıldı.
Duruşmada ilk olarak söz alan tanıklarından C.C., “İddianamede belirtilen sanıkların hiçbirisini tanımıyorum, hiç biriyle herhangi bir irtibatım olması söz konusu değildir, iddianameye konu olayla ilgili herhangi bir bilgim yoktur” dedi.
Sanık A.M. ise, “Darbe sonrası avukatım istifa etmiştir, bana avukat atanmasını ve tahliyemi talep ediyorum, ayrıca mahkemenize dilekçe ibraz ediyorum bu dilekçede belirttiğim hususlar dikkate alınarak tahliyeme karar verilsin” diye konuştu.
Diğer sanık E.T. ise, “Ben önceki savunmalarımı tekrar ediyorum, dinlemeye ilişkin evrakta bulunan imzalar dinlemenin niteliği itibari ile resmi evrak olarak kabul edilemezler bu önlemeye yönelik yapılan bir işlemdir, tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti ise firari olan sanıklar Ali Öztürk, Emin Safa Özergül, Fatih Akpınar, Metin Canbay, Osman Dursun Aydın ve Özgür Nikbay’ın yakalama emrinin yerine getirilmesinin beklenmesi talebiyle duruşmayı 20 Aralık 2016 tarihine erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.