Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de FETÖ/PDY operasyonlarında 867 kişi gözaltına alındı

15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY terör örgütünün kalkıştığı darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ/PDY terör örgütü...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY terör örgütünün kalkıştığı darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin 15 Temmuz akşamı kalkıştığı darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında çeşitli meslek gruplarından yüzlerce kişi gözaltına alınarak tutuklandı.
Kocaeli’nin FETÖ bilançosu
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında 3 vali yardımcısı gözaltına alınırken 1’i tutuklanırken, 2’si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Türk ordusunun içerisine sızmış hainlere ise operasyon hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yapılan operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 178 askeri personelden, 108’i tutuklanırken, 49 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, 21 kişi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Emniyet personellerinde ise Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı operasyon neticesinde 224 emniyet personelinden 164’ü tutuklanırken, 35 emniyet personeli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 25 kişi ise mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. Yine FETÖ/PDY Terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla 52 hakim ve savcı gözaltına alınırken, 33’ü tutuklandı. 18’i adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 1 kişi ise mahkeme kararıyla serbest bırakıldı.
Kocaeli Üniversitesinde FETÖ Operasyonları
Eğitim camiasına sızan FETÖ/PDY Terör örgütü üyelerine ise yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 108 öğretmen gözaltına alınırken, 72 öğretmen tutuklandı. 33 öğretmen adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 3 öğretmen mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. Kocaeli Üniversitesi’nde ise 94 kişi gözaltına alınırken, 50’si tutuklandı, 33’ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 11’i ise mahkeme kararıyla serbest bırakıldı.
3 Kasım 2016 tarihi ile Kocaeli’de FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 867 kişi gözaltına alındı. 527 kişi tutuklandı. 256 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 81 kişi ise serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.