Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de Dere Taştı, Alt Geçidi Su Bastı

Kocaeli’de bulunan Kiraz Deresi’nin taşması sonucu su basan alt geçide araçlarıyla giren vatandaşlar mağdur oldu. Kullanılamaz hale gelen otomobil, itfaiye tarafından sudan çıkarıldı.Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Sanayi mahallesinde...

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de bulunan Kiraz Deresi’nin taşması sonucu su basan alt geçide araçlarıyla giren vatandaşlar mağdur oldu. Kullanılamaz hale gelen otomobil, itfaiye tarafından sudan çıkarıldı.
Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Sanayi mahallesinde gerçekleşti. Alınan bilgiye göre, Namzet sokak ile Başyiğit caddesini birleştiren alt geçit, Kiraz Deresi’nin taşması sonucu sular altında kaldı. Çevrede aydınlatmanın yetersiz olduğu ve herhangi bir uyarı levhasının bulunmadığı iddia edilirken, su dolu alt geçide 41 AV 033 plakalı aracıyla giren Erkan Tarı isimli vatandaş, aracının arıza yapması sonucu mahsur kaldı. Alt geçidin ortasında beraberindeki Mehmet Çakır isimli arkadaşı ile birlikte mahsur kalan sürücü Erkan Tarı, itfaiyeyi arayarak yardım istedi.
İTFAİYE ÇIKARDI
Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, su içerisinde arızalanan aracı halat yardımıyla çekerek alt geçitten çıkardı. Aracın çıkarılmasının ardından itfaiye ekipleri alt geçidin girişine emniyet şeridi çekerek yolu kapattı. Ancak bu sırada 41 NV 808 plakalı başka bir araç, itfaiye tarafından çekilen emniyet şeridinin altından geçerek su dolu alt geçidin içerisine girdi. Güçlükle alt geçidi geçen araç daha sonra hızla uzaklaşarak gözden kayboldu.
ARAÇ SAHİBİ İSYAN ETTİ
Yaşanan olay sebebiyle aracın kullanılamaz hale geldiğini belirten Mehmet Çakır, "Suyu fark etmedik. Bir anda sular gelince araçla kaldık. Burası bizim her zaman geçtiğimiz yol, mahallemizin yolu. Burası Yuvacık Barajının tahliye yeri olduğu için burada sürekli sorun oluyor. Buraya bir önlem alınması gerekiyor. Burada hiçbir uyarı tabelası yok. Ayrıca aydınlatma da yetersiz. Bizim arabalarımız burada sorun yaşıyor. Aynı sorunlar daha önce de oldu, araçlar zarar gördü. Burada tedbir alınması gerekiyor" dedi.
SORUN DEVAM EDİYOR
Aynı yerde yaklaşık 15 ay önce yaşanan başka bir olayda ise, aracı sulara gömülen Mehmet Kaya isimli sürücü 6 saat boyunca suyun içinde mahsur kalmıştı. Kaya, yaklaşık 80 bin TL değerindeki aracının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle karşısında yetkililer yerine basın mensuplarını görünce gülme krizine girmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.