Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de 30 Yıldır Camide Muhafaza Edilen Sakal-ı Şerif Çalındı

Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Değirmendere sahilinde bulunan bir camide 30 yıldır muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Cami cemaati olaya tepki gösterdi.Gölcük Değirmendere Yalı Camii’nde 30 yıldır...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de 30 Yıldır Camide Muhafaza Edilen Sakal-ı Şerif Çalındı
Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Değirmendere sahilinde bulunan bir camide 30 yıldır muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Cami cemaati olaya tepki gösterdi.
Gölcük Değirmendere Yalı Camii’nde 30 yıldır minberde kapalı alanda muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Edinilen bilgiye göre, dün akşam iftar saatinde ezan okumak için camiye gelen imam, Sakal-ı Şerif’in muhafaza edildiği minberin kapısının açık olduğunu fark etti. Öğle namazında kapalı olan kapının açık olduğunu gören imam, minbere çıkarak kontrol ettiğinde Sakal-ı Şerif’in yerinde olmadığını gördü. Cami imamı daha sonra durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar sonrasın olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarının olmadığı camide parmak izi çalışması yaparak delil topladı. Polis ekipleri alınan parmak izleri doğrultusunda hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.
“SORUŞTURMA BAŞLATILDI”
Konu ile ilgili açıklama yapan Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı böyle bir hırsızlık olayının kendilerini çok üzdüğünü söyleyerek, “Maalesef Peygamber Efendimize ait Sakal-ı Şerif’in, böylesine önemli bir kutsal emanetin yerinde olmayışı bizleri derinden üzdü. Dün akşam iftar saatinden önce ezan okuma amacıyla cami içerisine intikal eden cami görevlimizin, minberde yukarıda kapalı bir bölümde bulunan Sakal-ı Şerif’in kapısının açık olduğunu görmesiyle beraber gidip baktığında yerinde olmadığını görüyor. Tabi burası küçük bir camimiz. Her sene Kadir gecesinde Sakal-ı Şerif, vatandaşlarımızın görmesi için yerinden çıkarılıyor. Yılda bir kez çıkartılıyor. 30 yıldan fazladır da Sakal-ı Şerif bu camide muhafaza ediliyor. Tabi kim hangi maksatla onu yerinden aldı bununla ilgili kaymakamlığımızca idari soruşturma, aynı zamanda adli makamlarca da adli soruşturma başlatılmış durumda” dedi.
Hz. Muhammed’e (S.A.V.) ait kutsal emanetin maddiyatla biçimlendirilmesini hayal bile edemediklerini söyleyen Kaymakam Yazıcı, “Bir mecnun ya da bir meczup kişi olabileceğini değerlendiriyoruz. Umarız en kısa zamanda getirilir, yerine konulur. Son derece de üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
CAMİ CEMAATİ TEPKİ GÖSTERDİ
Sakal-ı Şerif’in çalındığını sabah saatlerinde öğrendiklerini belirten cami cemaati de olaya tepki gösterdi. Hırsızların böylesine kutsal bir değeri nasıl çalabildiğini anlamadıklarını söyleyen cami cemaati, Kadir Gecesi’nde Sakal-ı Şerif’i ziyaret etme ümidiyle hırsızlardan kutsal emaneti geri getirmelerini beklediklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.