Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıyla Birlikte Olduğunu İddia Ettiği Genci Bıçaklayan Şahıs Serbest Bırakıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 15 yaşındaki kızıyla birlikte olduğunu iddia ettiği genci bıçakla yaralamaktan 20 yıl hapis istemiyle yargılanan şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 15 yaşındaki kızıyla birlikte olduğunu iddia ettiği genci bıçakla yaralamaktan 20 yıl hapis istemiyle yargılanan şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet A. ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede 20 yıla kadar hapis cezası istenen sanık, duruşmada olayı anlattı. Umut H.’ye karşı “kasten adam öldürme” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Ahmet A., “15 yaşındaki kızımı evlenme vaadiyle kandırıp birlikte olmuş. Şantaj yapıp tehdit etmeye devam etmiş. Umut’un babaannesi küçük yaşta kızı alıkoyduğu için şikayet etmiş. Karakolda kızım koridorda hastalanmış. Daha sonra komutan bana durumu anlattı. Şikayetçi oldum ama kızım korkudan şikayetçi olmamış. Ben de bunları sonradan öğrendim. Kızım 15 yaşını doldurduğu için bana şikayet hakkım olmadığını söylediler. Ben toplum içine çıkamaz oldum. Ben de bunun üzerine Umut’un mahalle muhtarına durumu anlattım. Beni ailesiyle görüştürmesini istedim. İnsan içine çıkacak halim kalmadı. İki gün sonra muhtar geldi. Umut’un babası ölmüş, annesi başkasıyla evlenmiş. Babaannesiyle kalıyormuş. Umut’un kendisini aradım. Bana konuşacak bir şey olmadığını söyledi” dedi.
“KIZIMA TEHDİT VE ŞANTAJ YAPMIŞ”
Olaydan sonra kızı B.A.’nin yurda alındığını anlatan Ahmet A., “Kızımı yurda almışlardı. Kızımı yurttan aldım, okuluna devam ederken kızıma mesajlar atmış. Fotoğraflarını internette ya da arkadaşlarına dağıtacağını söyleyerek şantajda bulunup tehdit etmiş. Kızıma hakaret içerikli mesajlar da atmış. Bununla ilgili karakolda soruşturma mevcuttur. Bunu bana kızım söyledi. Kızım tekrar karakola gidip şikayetçi olmuş. Karakolda bu mesajlarla ilgili tutanak tutuldu. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Umut ile yolda karşılaştık. Bana konuşacak bir şey olmadığını söyleyip küfür etti ve beni itti. Üzerimde bağda bahçede kullandığım bıçak vardı. Kendimi korumak için rastgele bıçağı savurdum. Değdi mi değmedi mi bilmiyorum. Bıçağı savurmayı bırakıp oradan uzaklaşmaya çalıştım. Tanıklar ‘Biz ayırdık yoksa öldürecekti’ demişler. Ben zaten oradan uzaklaşıyordum, yaşlı bir bey koluma girdi. Daha sonra köye gittim. Bir arkadaşımız geldi. Umut’un yaralandığını söyledi. Bende gidip karakola teslim oldum” şeklinde konuştu.
Mahkemede söz alan Cumhuriyet Savcısı ise, haksız tahrik uygulamasının üst kademeden uygulanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Ahmet A.’nın adli kontrol yöntemiyle serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.