Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızının Dersi Babayı Mahkum Etti

Eskişehir’de, konservatuvarda okuyan kızının keman çalmasından dolayı rahatsız olan komşularla tartışan baba 5 ay hapse mahkûm edildi.Eskişehir’de 24 Ocak 2016 tarihinde Fatih mahallesi Nizam Sokak’ta bulunan bir apartmanda oturan İrem...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de, konservatuvarda okuyan kızının keman çalmasından dolayı rahatsız olan komşularla tartışan baba 5 ay hapse mahkûm edildi.
Eskişehir’de 24 Ocak 2016 tarihinde Fatih mahallesi Nizam Sokak’ta bulunan bir apartmanda oturan İrem Nur Yalçın (19), ertesi gün gireceği sınav için akşam saatlerinde keman çalmaya başlayınca komşusu Fatma E. (60), sesten rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine İrem Nur Yalçın’ın babası Faruk Yalçın, kızının ders için keman çaldığını, ilerleyen saatlerde rahatsız etmemek için çalmayacağını söyledi. Ancak komşular arasında keman çalma meselesi yüzünden tartışma başladı. Bunun üzerine kendisine hareket edildiğini ileri süren Fatma E., durumu polis ekipleri bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, her iki komşuyu da karakola götürdü.
KARARI TEMYİZ ETTİLER
Şikayet üzerine konuyla ilgili açılan davada Eskişehir Asliye 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Faruk Yalçın, hakaret ve tehdit suçlarından 5 ay hapis cezası ve bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Karar, Faruk Yalçın’ın avukatı tarafından temyiz edildi.
BURSA’DAKİ MAHKEME KARARI EMSAL GÖSTERİLDİ
Sanık avukatının, Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında okuyan bir öğrencinin piyano çalması ile ilgili daha önce açılmış bir davada mahkeme tarafından alınan belirli saatlerde çalmaya izin veren kararı, emsal teşkil etmesi için mahkemeye sunulduğu öğrenildi. Duruşmada sanık avukatlığını yapan İnan Ersoy, Faruk Yalçın’ın aldığı cezanın haksız olduğuna dikkat çekerek, “Gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Kızının ders çalışmasını savunan bir baba bu cezayı hak etmiyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.