Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızını kurtarmak isterken can verdi!

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki, Karaburun plajında 3 yaşındaki kızı ile tutundukları simitle kıyıdan açılan baba, suya düşen kızını kurtarmak isterken boğuldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızını kurtarmak isterken can verdi!
Alınan bilgiye göre, Konya'da ikamet eden Ümit Akyıl (30) beraberindeki eşi, 3 yaşındaki kızı ve yakınlarıyla Sabah saatlerinde piknik yapmak ve yüzmek amacıyla Beyşehir ilçesindeki Karaburun plajına geldi.

Burada piknik yaparak eğlenen aile fertleri, yüzmek için göle girdi. 3 yaşındaki kızı Sebahat ile bir simite tutunarak, kıyıdan açılan baba Ümit Akyıl'ın, çocuğunun simitten kayarak suya düşmesi üzerine paniklediği iddia edildi.

Durumu gören ve plajda bulunan gençlerden Mehmet Emin Baş ile arkadaşı Hasan Kılınç da küçük kızı kıyıya kadar çekerek, ölümden kurtardı.

Çocuğu boğulmaktan son anda kurtaran ardından fenalaşan iki genç, olay yerine çağrılan ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kızını kurtarmak isterken, kendisi göl sularında gözlerden kaybolan baba Akyıl'ın cansız bedeni ise plaja gelen Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi'nde görevli arama kurtarma ve itfaiye ekipleri tarafından, kıyıdan yaklaşık 150 metre açıklıktaki ve 2,5 metre derinlikte yapılan dip aramasının ardından bulundu.

Bir botla kıyıya getirilen Akyıl'a sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Yaklaşık bir saat su altında kalan ve sudan çıkarıldıktan sonra kalp masajı ile duran kalbi yeniden çalıştırılan Akyıl, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi Acil servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen, kurtarılamadı.

Akyıl'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere, hastane morguna kaldırıldı. Eşinin de 5 aylık hamile olduğu öğrenilen Akyıl'ın ölümü, birlikte geldikleri arkadaşları ve yakınlarını da yasa boğdu.

Küçük kızı kurtaran Mehmet Emin Baş, "Baba çocuğu kaldırdı, simidinin üzerine koydu, kendini feda etti. Olay böyle oldu. Babayı çıkarmaya gücümüz yetmedi, nefesimiz kalmadı. Biz de hastanelik olduk." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.