Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıltepeli Çiftçiler Ortalığı Birbirine Kattı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde tarlalarına sayaç takmayı kabul etmeyen çiftçiler, Buğday Pazarı mevkiinde ateş yakarak, uluslararası İpekyolu’nu trafiğe kapattı.Dicle Elektrik Dağıtım tarafından hizmet verilen illerde yaşayan çok sayıda...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde tarlalarına sayaç takmayı kabul etmeyen çiftçiler, Buğday Pazarı mevkiinde ateş yakarak, uluslararası İpekyolu’nu trafiğe kapattı.
Dicle Elektrik Dağıtım tarafından hizmet verilen illerde yaşayan çok sayıda çiftçi, kaçak elektrik kullanmaya devam edebilmek için günlerdir eylem yaparak yol kesiyorlar, güvenlik güçleri ile enerji şirketine saldırıyorlar. Her biri 100 binlerce lira değerindeki lüks araçlarıyla eylem yerine adam taşıyan veya eyleme bizzat katılan çiftçiler, yöre halkına da hayatı çekilmez hale getiriyor.
Özellikle tarımsal alanda yüzde 92’ye ulaşan kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek isteyen Dicle Elektrik Dağıtım, bunu sağlayabilmek için çiftçilere sayaç takmaları karşılığında 3’te 2 oranında ucuz elektrik sağlayacak olan bir kampanyayı hayata geçirdi. Ancak normalde ödemeleri gereken elektrik bedelinin sadece 3’te birini dahi ödemek istemeyen çiftçiler, bedeli tüm vatandaşlar tarafından ödenen elektriği kaçak kullanmaya devam edebilmek için nerdeyse her gün eylem yapıyor.
ULUSLARARASI YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR
Çiftçiler, Şanlıurfa’nın Harran ve Viranşehir ilçelerindeki eylemlerin ardından bu kez Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eylem yaptı. Sayaç takmayı kabul etmeyen Kızıltepeli çiftçiler, Buğday Pazarı mevkiinde ateş yakarak uluslararası İpekyolu’nu trafiğe kapattı. Eylem üzerine yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Polis ve jandarma ekipleri yolu trafiğe açmak için uzun çaba sarf etti. Yolu lastik yakarak ve taşla kapatan çiftçiler, yaklaşık 1 saat sonra yolu trafiğe açtı. Yaklaşık 100 kişilik grup tarafından kapatılan yolda yakılan ateş TOMA tarafından söndürüldü. Yol temizlendikten sonra trafiğe açıldı.
LÜKS ARAÇLARIYLA EYLEME KATILIYORLAR
Sayaç takılmasını kabul etmeyen çiftçiler önceki gün Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Akçakale-Şanlıurfa yolu trafiğe kapatmış, jandarmanın araya girmesiyle olay büyümeden sonlandırılmıştı. Yol kapatma eyleminde bulunan aynı grup Dicle Elektrik Harran İlçe Şefliğine taşlı saldırıda bulunmuş, atılan taşlar sonrasında 3 polis memuru yaralanmıştı. Dünde Viranşehir’de çiftçiler çeşitli eylemlerde bulunmuş, yol keserek trafo merkezlerini basmışlardı. Harran, Viranşehir ve Kızıltepe’de yol kesme ve trafo merkezlerini işgal etme eylemleri sırasında bazı eylemcilerin ise, buraya lüks araçlarıyla geldikleri ve eylemlere katıldıkları ise gözlerden kaçmadı.
"SAYAÇ TAKMAYANA ELEKTRİK VERİLMEYECEK"
Enerji şirketinden dün yapılan açıklamada, "Dicle Elektrik Dağıtım olarak, kampanyayı duyurduğumuz ilk günden bu yana, sayaç taktırmayan çiftçilerimizin elektriklerinin kesin olarak kesileceğini duyurmuştuk. Duyurduğumuz gibi kırsalda sayaç takmayan ve kayıt dışı elektrik kullanmaya devam eden çiftçilerin elektriklerini kesmeye başladık. Kararlıyız ve bu uygulamaya devam edeceğiz” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.