Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıltepe’deki patlama anı ve panik kamerada

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bombalı araçla düzenlenen saldırı anı ve yaşanan panik, MOBESE ile hastanedeki güvenlik kameralarına yansıdı.Terör örgütü PKK mensupları tarafından Kızıltepe Hastane Caddesi’nde polis servis aracının...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bombalı araçla düzenlenen saldırı anı ve yaşanan panik, MOBESE ile hastanedeki güvenlik kameralarına yansıdı.
Terör örgütü PKK mensupları tarafından Kızıltepe Hastane Caddesi’nde polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda, aracın patlama anı ve çevredekilerin yaşadıkları panik, MOBESE ve hastanenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kameralara yansıyan görüntülerde, servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile bombalı aracın infilak ettirildiği, patlamayla birlikte hastane acilinde bulunan hastalar ve personeller ile dışarıda bulunanların sağa sola kaçıştığı görüldü.
Patlamada olay mahalline bakan hastanenin tüm camları kırılırken, 4’üncü katta bulunan ve camları kırılan çocuk servisinde hastaların olmaması tek teselli oldu. Patlamanın şiddetiyle hastane duvarlarında çatlaklar ve tavanda hasar meydana geldi. Asansörler de kullanılamaz derecede zarar gördü.
Öte yandan, patlamada yaralanan ve Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 21 yaralıdan durumu ağır olan bir kişi, Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken, saldırıda hayatını kaybeden 8’inci sınıf öğrencisi Aslı Aydemir’in babası Rıfai Aydemir’in ise yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Saldırıda, yaklaşık 1,5 ton bomba kullanıldığı da bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.