Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızlı şehit tekbirlerle uğurlandı

Van’ın Erciş ilçesinde iki gün önce Pay Jandarma Karakol Komutanlığına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Türk vatandaşı Kırgız asıllı geçici köy korucusu Turatbeg Gürocak’ın cenazesi, Kırgızların...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın Erciş ilçesinde iki gün önce Pay Jandarma Karakol Komutanlığına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Türk vatandaşı Kırgız asıllı geçici köy korucusu Turatbeg Gürocak’ın cenazesi, Kırgızların yaşadığı Erciş’in Ulupamir köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.
Geçici köy korucusu Turatbeg Gürocak’ın cenazesi, Van’da düzenlenen törenin ardından köyüne getirildi. Cenaze törenine köy halkının tamamı ile ilçe merkezinden çok sayıda vatandaş katıldı. Turatbeg Gürocak’ın cenazesinde hava ve kara astsubayı olan iki oğlu da hazır bulundu. Cenaze namazını Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas’ın kıldırmasının ardından tabut omuzlara alınarak tekbir ve dualar eşliğinde aile kabristanlığına getirildi. Defin esnasında şehit geçici köy korucusu Gürocak’ın asker olan küçük oğlunu Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel teskin etti.
Cenaze törenine, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Erciş 108. Topçu Alay Komutanı Albay Murat Yalbır, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, kamu kurum ve daire amirleri, askeri erkan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.