Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis’te Bomba Yüklü Araç Alarmı

Kilis’te ’dur’ ihtarına uymayan araç, bomba yüklü olması ihtimali nedeniyle polisi alarma geçirdi. Terk edilmiş araçta terör örgütü PKK’nın sözde bayrak olarak kullandığı bez parçaları ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’te...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis’te ’dur’ ihtarına uymayan araç, bomba yüklü olması ihtimali nedeniyle polisi alarma geçirdi. Terk edilmiş araçta terör örgütü PKK’nın sözde bayrak olarak kullandığı bez parçaları ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’te çalındığı belirlenen 27 HZ 671 plakalı araç, sabah saat 09.40 sıralarında Kilis-İslahiye karayolu TOKİ kavşağındaki uygulama noktasında kontrol amaçlı durdurulmak istendi. Polisin ’dur’ ihtarına uymayan ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu otomobilde terör örgütü PKK’nın sözde bayrağı olan bez parçalarının bulunduğu belirlendi. Otomobilin son olarak görüldüğü Ekrem Çetin Mahallesi’ni ablukaya alan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli şubelerden yüzlerce polis, aracı bu mahalledeki Güner Özmen Bulvarı Sayaoğlu Sokak üzerinde terk edilmiş halde buldu. İçerisindekilerin kaçtığı belirlenirken, araçta bomba bulunabileceği ihtimali üzerine olay yerine bomba imha uzmanları da çağrıldı. Frekans karıştırıcı Jammerler yardımıyla olası bombanın uzaktan kumanda ile bağlantısı kesildi. Özel giysiler ile aracın yanına yaklaşan bomba uzmanları, otomobilin kapılarını açarak, didik didik aradı. Otomobilde herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken, otomobil içerisinde terör örgütü PKK’nın sözde bayrağı olan bez parçaları ele geçirildi. Çeşitli dokuman ve eylemde kullanılacağı tahmin edilen bazı malzemelerin de ele geçirildiği belirtilen otomobil, detaylı inceleme yapılmak üzere Kilis Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Aracın bir eylemde kullanılacağı ihtimalini araştıran polis, geniş çaplı soruşturma başlattı
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.