Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kesmedikleri kurbanı kesmiş gibi gösterdiler

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve terör örgütü FETÖ’ye finansman sağlanmasında önemli bir rol üstlendiği anlaşılan ’Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi ile ilgili bilirkişi raporunda Kahramanmaraş’ta noter tasdiki ile yapılmış...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve terör örgütü FETÖ’ye finansman sağlanmasında önemli bir rol üstlendiği anlaşılan ’Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi ile ilgili bilirkişi raporunda Kahramanmaraş’ta noter tasdiki ile yapılmış gösterilen ’kurban kesme’ işinin yapılmadığı ortaya çıktı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve terör örgütüne finansman sağlanmasında önemli bir rol üstlendiği anlaşılan ’Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi’ yöneticilerine yönelik 18 kişinin gözaltına alındığı operasyonda önemli ayrıntılar ortaya çıktı.
FETÖ/PDY silahlı terör örgütü adına faaliyette bulunma, terör örgütüne üye olma ve terör örgütüne finansman sağlama suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, ’Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi’nde yapılan aramada ele geçirilen belgeler ve dijital veriler üzerinde inceleme yapıldı. Bilirkişinin yaptığı inceleme sonucunda düzenlenen raporda, ’Kimse Yok Mu Derneği’ tarafından yapılan mali iş ve işlemlerde usulsüzlükler yapıldığı, dernek kayıtlarında olması gereken bağış, burs bilgilerine rastlanılmadığı belirtildi.
Dernek tarafından gerçekleştirilen alımların sadece dernek üyelerine ait şirketlerden yapıldığı belirtilen raporda, 2010 ve 2011 yılında derneğe yapılan kurban bağışlarıyla ilgili de usulsüzlük tespit edildi. Bilirkişi raporunda Kahramanmaraş’ta noter tasdiki ile yapılmış gösterilen ’kurban kesme’ işinin yapılmadığı şeklinde tespitlere yer verilirken, 2010 yılındaki bağışlara ilişkin noter kaydığının bulunduğu ancak dernekte kurban kesimine ilişkin herhangi bir belgenin bulunmadığı, 2011 yılında ise bağışlanan kurbanların kesimleriyle ilgili ne noter kaydının ne de dernekte buna ilişkin belgelerin bulunduğu kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.