Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KESK “Laik Yaşam, Laik Eğitim” Mitingi

KESK Eğitim Örgütlenme ve Basın Sekreteri İlhan Yiğit, “Laiklik aynı zamanda bilimsel eğitimin de ön koşuludur” dedi.KESK tarafından “Laik yaşam, laik eğitim” sloganıyla düzenlenen mitingde birçok sendika üyesi Ankara Kurtuluş meydanından...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KESK Eğitim Örgütlenme ve Basın Sekreteri İlhan Yiğit, “Laiklik aynı zamanda bilimsel eğitimin de ön koşuludur” dedi.
KESK tarafından “Laik yaşam, laik eğitim” sloganıyla düzenlenen mitingde birçok sendika üyesi Ankara Kurtuluş meydanından kolej kavşağına yürüdü.
Miting için Kurtuluş meydanı ile Kolej kavşağı istikameti ulaşıma kapatıldı. Kurtuluş meydanından kolej kavşağına yürüyen gruplar “Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz, baskı sürgün ve işten atılmalara son” yazılı pankartlar ile “Laik bilimsel, anadilde eğitim”, “Cinsel, ulusal, bilimsel sömürüye son”, “Güzel günler için laiklik istiyoruz” dövizler taşıdılar.
Grubun kolej kavşağına yürümesinin ardından konuşma yapan KESK Eğitim Örgütlenme ve Basın Sekreteri İlhan Yiğit, “Laiklik sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasından devletin farklı din ve inançlara eşit olmasından ibaret değildir. Laiklik aynı zamanda bilimsel eğitimin de ön koşuludur” dedi.
Miting alanında güvenliği sağlamak amacıyla 5 arama, 5 kapama noktası oluşturulurken 3 bin polis, 37 toma ve atlı birlikler görev aldı. Miting alanı helikopter aracılığı ile takip edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.