Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keşan’daki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı, Tehlike Devam Ediyor

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde çıkan orman yangını 3. gününde kısmen kontrol altına alınırken, yangın tehlikesi ise rüzgarın şiddetlenmesiyle devam ediyor.2 gün önce Sazlıdere köyünde, iddiaya göre, atılan...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde çıkan orman yangını 3. gününde kısmen kontrol altına alınırken, yangın tehlikesi ise rüzgarın şiddetlenmesiyle devam ediyor.
2 gün önce Sazlıdere köyünde, iddiaya göre, atılan bir sigara izmaritinden başlayan ve kısa sürede geniş alana yayılan orman yangını, 3. gününde kısmen de olsa kontrol altına alınabildi. Sazlıdere köyünden Gökçetepe köyüne kadar ulaşan yangın, köy ve sahildeki yazlık alanları tehdit etmeye başlamıştı. 3 helikopter, 30’a yakın arazöz ve çok sayıda iş makinasının yürüttüğü çalışmalar sonucunda sabah saatlerinde yangın kısmi olarak kontrol altına alınabilmişti. Ancak öğle saatlerinde sıcaklığın ve rüzgarın artmasıyla tehlike devam ederken, soğutma ve kontrol çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.
Havadan helikopterler, karadan ise ekipler ve arazözler soğutma çalışmalarını sürdürürken, yangında çok sayıda arı kovanı, tarım arazisi ve ekili buğday tarlası zarar gördü. Yaklaşık 60 hektarlık alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Yangının tam anlamıyla kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.