Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendisine müdahale etmek isteyen Jandarma ekiplerinin üzerine araç sürdü

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 2 senedir süregelen ‘buğday tarlası’ anlaşmazlığı, kavgaya dönüştü. Köylüler arasında yaşanan gerginliğe, jandarma ekipleri müdahale etti.Edinilen bilgilere göre; M.S. ile çocukları H.S. ve Ş.S.,Polatlı...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 03:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 03:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’nın Polatlı ilçesinde 2 senedir süregelen ‘buğday tarlası’ anlaşmazlığı, kavgaya dönüştü. Köylüler arasında yaşanan gerginliğe, jandarma ekipleri müdahale etti.
Edinilen bilgilere göre; M.S. ile çocukları H.S. ve Ş.S.,Polatlı Ömerler Köyü’nde anlaşmazlığa neden olan buğday tarlasını ekti. Hasat döneminde biçerdöverleri tarlaya götüren M.S., hasadı gerçekleştireceği anda köylüler ile gerginlik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, köylüler arasında yaşanan gerginliğe müdahale etti ve köyde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
JANDARMANIN ÜZERİNE ARAÇ SÜRDÜ
M.S., arazilerin kendisinin olduğunu Osmanlı Devleti’nden kalma tapu ile kanıtlamaya çalıştı ve tepki gösterdi. M.S. adlı çiftinin oğullarından birinin ise buğday ekimine müdahale etmek isteyen askerlerin üstüne araç sürdüğü iddia edildi.
“KÖYÜMÜZDE HUZUR KALMADI”
Ömerler Köyü Muhtarı Nurullah Öz, yaptığı açıklamada “Polatlı ilçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmadan önce söz konusu mera süren şahsı şikayet ettik. Ancak 30 Mart 2014 tarihinde Polatlı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasıyla köylerimiz mahalle statüsü aldı. Söz konusu mera arazilerinin de belediyeye geçmesi nedeniyle davanın yeniden ele alınacağı bize iletildi. Şahıs her defasında Osmanlı’dan kalma tapuyu göstermektedir. Köyümüzde huzur kalmamıştır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan hasadı yapılan buğday, Ömerler Köyü Muhtarı’na teslim edildi. Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı, yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlattı. (HK-
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.