Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keçiyi Kurtarmak İçin 50 Metre Tırmandılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kayalıklara sıkışan keçinin imdadına AKUT ekipleri yetişti.Bodrum’a bağlı Konacık Mahallesi’nde çobanlık yapan Cemil Çoban, keçisinin kaybolduğunu anlayınca 2 gün tepelik bölgelerde arama yaptı. Çoban,...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Keçiyi Kurtarmak İçin 50 Metre Tırmandılar
Muğla’nın Bodrum ilçesinde kayalıklara sıkışan keçinin imdadına AKUT ekipleri yetişti.
Bodrum’a bağlı Konacık Mahallesi’nde çobanlık yapan Cemil Çoban, keçisinin kaybolduğunu anlayınca 2 gün tepelik bölgelerde arama yaptı. Çoban, Kaza Deresi mevkisindeki kayalıklarda mahsur kalan keçisinin kurtarılması için AKUT’tan yardım istendi. 50 metre yükseklikte bulunan kayalıkların arasında sıkışan keçiyi kurtarmak için seferber olan ekipler, kısa sürede bölgeye ulaştı. 5 kişilik AKUT ekibi, 50 metrelik tepeye çıkarak keçiyi halatlara bağladı. İplerle yukarı çekilen keçi kısa sürede kurtarıldı.
Bodrum AKUT Lideri Sadettin Uslu, çobanın AKUT’tan yardım istediğini belirterek; “Bölgede çobanlık yapmakta olan Cemil Çoban telefon ile bizi arayarak bir keçisinin bölgedeki kayalık alanda mahsur kaldığını bildirdi. Kendi imkanlarıyla keçisini kurtaramayınca bizden yardımcı olmamızı istedi. Biz de bölgeye giderek keçiyi mahsur kaldığı alandan ip teknikleri ile kurtararak sahibine teslim ettik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.